”Muistan tämän työkokemuksen koko elämäni ajan”

Sesonkitöihin päädytään erilaisten urapolkujen kautta. Pääsimme haastattelemaan kahta Eezyn työntekijää, jotka työskentelevät Lapin matkailukeskuksissa. Lue, miten sesonkitöissä yhdistyvät vapaus, hyvä palkka, kansainvälinen tunnelma ja ainutlaatuiset kokemukset.

Vuoropäällikkö Saija-Riina Äijälä muutti Pohjois-Suomeen 2019. Saija-Riina oli vakituisessa työsuhteessa ravintola-alalla kunnes koronaepidemia muutti elämää monin tavoin. Pandemia koetteli erityisesti ravintola-alaa, joten Saija-Riina päätti irtisanoutua ja vaihtaa kiinteistöhuoltoalalle.

”Nopeasti huomasin, ettei kiinteistöhuolinta ole minun juttuni. Mietin, mitä tilalle. Silloin näin Eezyn ilmoituksen, että Leville haetaan ravintolahenkilökuntaa. Otin heti Eezyyn yhteyttä, ja asiat lähtivät nopeasti etenemään”, Saija-Riina kertoo siitä, miten hän päätyi Eezylle töihin.

Ravintolatyöntekijä Tuomas Kallinki työskentee Rukalla
Tuomas Kallinki

Ravintolatyöntekijä Tuomas Kallinki aloitti Eezyllä viime kesänä. Tuomas oli aina toivonut pääsevänsä töihin Provinssirockiin Seinäjoelle, ja nyt toive toteutui.

”Paluumatkalla Seinäjoelta kotiin Eezyn yhteyshenkilöni kysyi, että haluaisinko kokeilla työskentelyä tuntureiden alueella Levillä tai Rukalla. Mietin asiaa pari viikkoa, ja hain Rukatunturin rinneravintolaan töihin. Irtisanouduin vanhasta työpaikastani Jyväskylässä, ja lähdin syyskuussa kohti pohjoista”, Tuomas avaa omaa polkuaan.

Asiakkaat lomafiiliksissä ja kansainvälinen tunnelma

Saija-Riina viihtyy sesonkitöissä, koska jokainen päivä tuo uusia asiakkaita ja tilanteita. Saija-Riinan mielestä työssä ovat parasta asiakkaat.

”Vaikka työvuorot olisivat samat peräkkäisinä päivänä, päivät ovat erilaisia. Siihen vaikuttavat monet eri asiat. Kuten esimerkiksi se kuinka monta lentoa sattuu sinä päivänä tulemaan Kittilään. Parasta on, että asiakkaat ovat täällä lomafiiliksissä”, Saija-Riina iloitsee.

Tuomas arvostaa sesonkityössä tiivistä työporukkaa ja työn monipuolisuutta.

”Täällä pääsee tekemään eri tehtäviä tosi monipuolisesti. Viihdyn töissä paremmin, jos ympärillä on samanhenkisiä ihmisiä. Täällä on lupsakkaa porukkaa”, Tuomas hymyilee.

Saija-Riina kokee työssään päivittäin monia onnistumisen hetkiä.

”On upeaa, kun pystyy toteuttamaan asiakkaan pienenkin toiveen, joka on se piste i:n päälle lomamatkalla. Esimerkiksi merkkipäivän huomioimisesta tulee asiakkaalle aina hyvä mieli”, Saija-Riina iloitsee.

Myös Tuomasta arvostaa työstään saamaansa asiakaspalautetta.

”Esimerkiksi brittituristit ovat mahtavia. He ovat kohteliaita ja kehuvat aina sitä, että saavat palvelua englanniksi. Turisteja on paljon myös Ranskasta, Hollannista ja Espanjasta. Olen päässyt harjoittelemaan myös ruotsin kieltä. Täällä on aidosti kansainvälinen meininki”, Tuomas kehuu.

Kommunikoinnin helppous ja hyvä palkka

Saija-Riinan mielestä Eezyllä työskennellessä parasta on, että yhteyshenkilö on aina sama. Yhteyshenkilö tuntee Saija-Riinan osaamisen ja tietää, millaisista työtehtävistä hän pitää eniten.

”Koen, että toiveitani kuunnellaan tarkalla korvalla. Mietimme aina yhdessä, että minkälaiset työpaikat minulle sopisi parhaiten. Tykkään työskennellä baarissa, joten minulle ei ehdoteta lounaspaikkaa. Yhteyshenkilöni ottaa selvää etukäteen minulle parhaiten sopivista työpaikoista. Asiat on tehty mahdollisimman helpoksi minulle. Työtunnit on helppo ilmoittaa Eezyn sovelluksessa. Minun ei tarvitse lähteä puhelinrumbaan soittelemaan eri yrityksiin, eikä toimitella verokortteja tai sopimuksia eri paikkoihin. Eezyn verkosto on maanlaajuinen, joten olen siirtynyt helposti kesäksi Etelä-Suomen festareille töihin ja sieltä takaisin talveksi pohjoiseen. Kaikki selvitetään minun puolestani”, Saija-Riina kuvailee Eezyn toimintatapaa.

Tuomaksen mielestä parasta on ollut kommunikoinnin helppous ja hyvä palkkaus.

”Minulla ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia Eezyn kanssa. Ilahduttaa erityisesti se, että kommunikointi on erittäin helppoa. Kysymyksiini vastataan aina, ja asiat hoidetaan ripeästi. Eezyllä on parempi palkka kuin aikaisemmassa työssäni”, Tuomas komppaa.

Uusien työtehtävien kokeilu kasvattaa työkokemusta

Saija-Riina kokee, että hänet on aina otettu hyvin vastaan Eezyn eri kohteissa. Oma rohkeus kokeilla uutta ja kysyä neuvoa on kasvanut vuosi vuodelta. Vuoropäällikön työn lisäksi hän on toiminut tarjoilijana ja lipunmyyjänä Hullu Poro Areenalla.

”Vapaus tarkoittaa minulle mahdollisuutta päättää vuoroista ja työtehtävistä. Enää en pelkää, että rutinoidun tai kangistun kaavoihin. Minulla on pieni muuttolintusyndrooma, enkä aina malta olla paikallani. Tämä tapa tehdä työtä tuo minulle tyydytyksen omaan menemisen tarpeeseeni”, Saija-Riina naurahtaa.

Myös Tuomas on erilaisten ravintolatöiden lisäksi päässyt kokeilemaan lipunmyyntiä.

”Omaa näkemystä avartaa, kun pääsee kokeilemaan erilaisia tehtäviä. Se on supertärkeää omalle kehittymiselle. Plussaa on, että olen saanut työkavereista ystäviä – Filippiineiltä saakka. Sesonkityö on mahtava ja ainutlaatuinen tapa verkostoitua uusien ihmisten kanssa”, Tuomas kertoo.

Tuomas Kallinki on töissä Rukan ravintoloissa talvikaudella
Tuomas Kallinki

Sesonkityö avaa ovet uusiin kokemuksiin

Saija-Riina suosittelee Eezyn sesonkityötä kaikille, jotka haluavat kokeilla uutta.

”Eezyllä on tuki ja turva, joka auttaa etsimään juuri sen työn, johon oma ammattitaito ja mielenkiinto kohdistuvat. Sesonkityö sopii sekä niille, jotka, kuten minä, asuvat täällä vakituisesti että heille, jotka haluavat käydä vain piipahtamassa. Meillä on tosi hyvä yhteishenki. Konkarit opastavat uusia tulokkaita, ja kaikki pyydetään aina mukaan yhteisiin koitoksiin”, Saija-Riina summaa.

Tuomas suosittelee sesonkityötä kaikille, jotka haluavat kokeilla uutta alaa tai vaihtaa omia tuttuja ympyröitään.

”Muistan tämän työkokemuksen koko elämäni ajan. Sesonkityö on myös hyvä paikka pohtia omia tulevaisuuden suunnitelmia uudelleen. Kannattaa kokeilla, voi oppia uutta, ja vanhoihin kuvioihin voi aina palata takaisin”, Tuomas kannustaa.

Kuusi syytä tehdä töitä Eezyn kautta:

Saat tehdä töitä joustavasti

Voit valita itse työvuorosi ja sovittaa ne joustavasti muuhun elämääsi. Vuokratyöstä kertyy lomaa työsuhteen, vuosilomalain ja TES:n mukaisesti.

Voit hankkia lisätuloja silloin kun tarvitset

Vuokratyötä voi tehdä toisen työn, opiskelujen tai eläkkeen ohella ja hankkia siten lisäansioita.

Saat aina apua ja tukea

Eezyllä sinut perehdytetään huolellisesti työtehtäviisi. Saat myös oman yhteyshenkilön, johon voit olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.

Saat monipuolista työkokemusta

Vuokratyöntekijänä voit kokeilla erilaisia työtehtäviä ja aloja matalalla kynnyksellä. Kerrytät arvokasta työkokemusta!

Saat kilpailukykyisen palkan aina ajallaan

Huolehdimme, että palkkasi on TES:n mukainen, vastaa taitojasi ja kokemustasi.

Saat jalan oven väliin hyvälle työnantajalle

Vuokratyö voi tarjota mahdollisuuksia vakituiseen työsuhteeseen.

Katso avoimet paikat