28.5.2020 Tarinat

ASIAKASTARINA: Woikoski – osaava henkilöstö kaiken lähtökohtana

Oy Woikoski Ab on suomalainen perheyritys, jolle tärkeää on toimiva organisaatio, johon osaava henkilöstö erottamattomasti kuuluu. Se haluaa olla vetovoimainen työyhteisö, jossa työntekijä on oman alueensa luotettu osaaja.

”- Toimimme ainutlaatuisella toimialalla kaasujen valmistajana. Lisäksi tarjoamme monipuolisia matkailu- ja tapahtumapalveluita Woikoski Feeling -brändillä. Toimintamme on siten erittäin monipuolista ja osaavaa henkilöstöä tarvitaan monelta sektorilta. Olemmekin voineet luottaa laadukkaaseen rekrytointipalveluun, on sitten kysymys kaasutoimialan tuotannon työntekijöistä, erilaisista asiantuntija- tai esimiestehtävistä tai matkailupalveluiden tarpeista hevospalveluiden tai automuseon erityisosaajineen”, kertoo Woikosken markkinointi- ja viestintäpäällikkö Maarit Könönen.

Tyytyväisten asiakkaiden takana on henkilöstö

Woikoski haluaa toimivan organisaation, jossa jokainen tietää ja tuntee oman työnsä vaikutuksen lopputulokseen. Suuri merkitys myös järjestelmillä ja laitteilla, mutta mikään ei toimi ilman osaavaa henkilöstöä.

”- Päämäärämme ovat tyytyväiset asiakkaat. Meille on merkityksellistä, kuka meillä työtä tekee, siksi kumppanimme on Eezy. Yhteistyötä on tehty jo yli viisitoista vuotta ja olemme olleet tyytyväisiä toimintaan ja palveluun.”

Työntekijöitä kaikkiin yrityksen tarpeisiin, kaikkiin toimipisteisiin

Osaava henkilöstö on hankittu Eezyn eri palveluita hyödyntäen. Woikoski on käyttänyt henkilöstövuokrauspalveluita, hakenut kesätyöntekijöitä ja rekrytoinut ihmisiä pitkäaikaisiin työsuhteisiin. Lisäksi Eezy on hälytetty apuun, kun tarve on tullut lyhyellä varoajalla esimerkiksi sairastapauksissa.

”- Eezy on osannut sanoittaa tarpeemme, toiminut ripeästi ja heidän kauttaan olemme saaneet hyvät tekijät erilaisiin tehtäviin. Meille on myös tärkeää, että Eezy-konsernin palveluita on tarjolla ympäri Suomen, koska toimimme useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea, ja yhtenäiset toimintatavat sujuvoittavat niin esimiesten kuin HR-osastonkin tekemistä.”

Osa Woikosken työntekijöistä on vuokratyöläisiä, valtaosa kuitenkin heidän palveluksessaan suoraan. Moni Woikosken listoilla olevista tekijöistä on aloittanut uransa Eezyn kautta.

”- Kun tarve, tehtävä ja henkilö ovat kohdanneet, olemme vakinaistaneet henkilön”, Könönen kertoo.

Ydinbisnekseen keskittyminen on onnistunut Eezyn avulla

Koska henkilöstö on yrityksen tärkeimpiä voimavaroja, on oikeanlaisten työntekijöiden löytämiseen panostettava. Työntekijöiden etsiminen vie aikaa ja resursseja muulta toiminnalta – ellei avuksi ota osaavaa henkilöstöpalveluyritystä. Maari Könönen kertaa:

”- Yhteistyö on toiminut hyvin: me saamme keskittyä ydinosaamiseemme ja toiminnan kehittämiseen. Sillä välin henkilöstöpalvelualan ammattilaiset etsivät meille sopivat työntekijät, haastattelevat ja esittelevät soveltuvat kandidaatit. Me valitsemme haastatteluiden kautta mielestämme parhaat. Tämä toimintamalli sopii meille loistavasti ja yhteistyömme Eezyn kanssa toimii hyvin.”

Oy Woikoski Ab

  • Perustettu 1882
  • Henkilöstöä n. 190
  • Liikevaihto N. 60 Meur
  • Toimipisteet Voikoski, Kokkola, Varkaus, Oulu, Järvenpää, Pirkkala
Tarinat