25.1.2022 Tarinat

ONNISTUMISTARINA – Ura-onnistumisia Eezyn työhönvalmennuksen avulla

Mia Lehtinen on aiemmalta koulutukseltaan toimitilahuoltaja. Kaupan ala on kuitenkin aina kiinnostanut häntä. Työharjoittelu Paimion R-Kioskilla sekä S-Marketissa varmisti asian ja Mia lähti opiskelemaan Ammattiopisto Spesiaan. Vuoden 2020 keväällä hän valmistui merkonomiksi.

Uusi koulutus ei kuitenkaan heti avannut ovea uudelle uralle.

– Hain töitä yli vuoden, mutta se ei tuottanut minkäänlaista tulosta. Lopulta kysyin työvoimatoimistosta apua ja he suosittelivat minulle työhönvalmennusta. Valitsin Eezyn työhönvalmennuksen, sillä se tuntui itselleni sopivimmalta.

Työhönvalmennuksen tarkoituksena on antaa yksilöllisesti räätälöityä apua työn hakemiseen.

– Kerroin valmentajalleni unelmastani päästä kauppaan töihin. Ihan ensiksi laitoimme CV:ni kuntoon ja sen jälkeen aloimme suunnittelemaan itse työnhakua. Valmennuksen alkamisesta oli kulunut vain viikko, kun pääsin ensimmäiseen työhaastatteluun Citymarket Mikkolaan ja siellä minä olen edelleenkin töissä, Mia iloitsee.

Uusi työ alkoi luonnollisesti perehdytyksellä sekä uusiin työtovereihin tutustumisella.

– Työyhteisö otti minut todella hyvin vastaan ja sain aina työkavereiltani apua sitä tarvitessani. Minut otettiin kaikkiin työtehtäviin mukaan ja tunsin itseni tasavertaiseksi. Se rohkaisi ja antoi paljon itseluottamusta.

Mia on ehtinyt kokeilemaan työssään jo monia eri työtehtäviä. Työn vaihtelevuus sekä asiakaskohtaamiset kuuluvat hänen mielestään työn parhaimpiin puoliin.

– Haluaisin vielä oppia kassatyöskentelyn sekä veikkauskoneen käytön.

Asenteella pääsee pitkälle

Mian reipas asenne ei ole jäänyt huomaamatta myöskään Citymarket Mikkolan kauppiailta Teija Färmiltä sekä Kalle Wahlroosilta.

– Mia saa ehdottomasti ruusuja tarmokkuudestaan sekä positiivisesta asenteestaan. On myös todella mukava kuulla, että hän viihtyy työpaikassaan, Kalle kertoo.

Entä mitä neuvoja Mialla olisi muille samassa tilanteessa oleville?

– Olkaa rohkeita ja kysykää työvoimatoimistosta eri vaihtoehtoja. Missään nimessä ei kannata jäädä vain sängynpohjalle makaamaan! Mia kannustaa.

Onnistumisia -sarja kertoo onnistuneista työkokemuksista ja rohkeudesta tarttua tilaisuuteen. Työelämään ja oman uran tavoitteissa etenemiseksi tarvitaan usein boostausta

Tarinat