29.7.2020 Blogikirjoitukset

Eezysti töihin kaupan alalle

Etsitkö työtä, jota voit tehdä joustavasti silloin kuin sinulle sopii? Oletko opiskelija tai etsitkö muuten vain lisätienestiä tai mielekästä tekemistä arkeen? Oletko kiinnostunut kaupassa työskentelystä? Jos vastasit kolme kertaa kyllä, ryhtyminen vuokratyöhön Eezy kaupalla saattaa olla sinun juttusi.

Mistä tiedän, sovinko Eezy kaupan työntekijäksi? Asiakkuuspäällikkö ja rekrytoijamme Minna vastaa usein esitettyihin kysymyksiin Eezy kaupan työntekijäksi ryhtymisestä.

Jätin työhakemuksen Eezy kaupan hakujärjestelmään. Koska saan tietää, valittiinko minut?

”Käsittelemme rekrytointitiimimme kanssa hakemuksia päivittäin. Meille saapuu useita satoja hakemuksia viikossa, joista olemme yhteydessä tällä hetkellä vain niihin, jotka kutsumme haastatteluun. Nyrkkisääntönä voisi pitää, että noin viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä saat kutsun haastatteluun. Muutoin kannattaa vielä hakea sopivan hetken tullen uudelleen.”

Miten teen hyvän työhakemuksen?

”Katsomme hakemuksia aina kokonaisuutena. Hyvin ja tarkasti täytetyllä hakemuksella pärjäät parhaiten. Erinomaiset hakemukset ovat napakoita esittelyjä itsestä, omasta tilanteesta ja työkokemuksesta. Moni tykkää kirjoittaa pitkästikin, mutta se ei ole tarpeen. Riittää, kun kerrot huolellisesti oleellisimmat tiedot.”

Entä jos minulla ei ole vielä työkokemusta, josta kirjoittaa hakemukseen?

”Meille tulee moni töihin myös ilman aikaisempaa alan kokemusta ja koulutamme kaikki kaupan työtehtäviin. Hyvin täytetyllä hakemuksella pärjäät silti, jos koet kaupan vuokratyöntekijänä työskentelyn olevan sinun juttusi. Älä myöskään vähättele mitään kokemusta, jota sinulla on. Jos olet vaikka osallistunut koulun TET-harjoitteluun, toiminut leiriohjaajana tai tehnyt vapaaehtoistyötä, se kaikki on arvokasta ja viestii meille aktiivisuudestasi. Mieti myös, oletko oppinut harrastusten kautta taitoja, joista on hyötyä työelämässä.”

Mistä tiedän, onko kaupan vuokratyöntekijänä työskentely minun juttuni?

”Eezy kaupan” vuokratyöntekijänä onnistuminen vaatii tiettyä asennetta. Tärkeää on, että olet kiinnostunut päivittäistavarakaupan alalla työskentelystä. Toiseksi, jos kaipaat työltä vapautta ja haluat itse määritellä omat työaikasi, Eezy kaupan työntekijäksi ryhtyminen voi olla sinulle loistojuttu. Työ on keikkaluonteista, sitä tehdään eri myymälöissä ja vuorot voivat tulla nopeallakin varoitusajalla, mikä vaatii valmiutta säännöllisen epäsäännölliseen työtahtiin. Jos tämä jo etukäteen kuulostaa sinusta hyvältä, sovit todennäköisesti hyvin meille töihin.”

Onko kaikissa eri kaupoissa eri kassajärjestelmät, jotka täytyy opetella? Mitä muita taitoja koulutuksissa oppii?

”K- ja S-Ryhmän kaupoissa on käytössä keskenään eri järjestelmät, mutta ketjutasolla kaupat käyttävät samoja järjestelmiä. Voidaksesi työskennellä molemmissa ketjuissa, opettelet kaksi kassajärjestelmää. Meillä voit käydä syventävät koulutukset myös Postin, Matkahuollon ja Veikkauksen palveluihin sekä hyllytys- ja palvelutiskityöskentelyyn.”

Työvuoroja ei tehdä aina samassa paikassa. Mitä, jos minulla ei ole autoa? Entä tarvitsenko kaikkien eri kauppojen työvaatteet?

”Eezy kaupan asiakaskaupat sijaitsevat usein hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella. Toki autolla liikkuminen voi haja-alueilla helpottaa töihin lähtöä, mutta se ei ole välttämätöntä. Kuitenkin mitä laajemmalle alueelle pystyt liikkumaan, sitä enemmän vuoroja sinulle on tarjolla. Eezyläisillä ei ole omia työvaatteita, vaan jokainen kauppa lainaa sinulle tarvittavat vaatteet, nimikyltit ja tavarat.”[Rivityskohta]

Ehdinkö varmasti napata itselleni vuoroja, jos niitä tulee tarjolle nopealla varoitusajalla?

”Hyvien keikkatyöpaikkojen tarjoamisen lisäksi meidän tehtävämme on auttaa asiakaskauppojamme hyvän työntekijän saamisessa vuoroon silloinkin, kun kiire yllättää. Vuoroja tulee siksi usein tarjolle parin päivän varoitusajalla, mutta joskus meiltä on lähtenyt Eezyn asiakaskauppaan auttamaan jopa tunnissa. Joskus toki asiakkaat ovat tietoisia työntekijätarpeistaan hyvissä ajoin etukäteen, jolloin vuoroja voi olla pidemmällä varoitusajalla saatavilla. Aktiivisesti vuorotilannetta mobiiliapplikaatiosta seuraamalla varmistat sopivia työvuoroja itsellesi.”

Miten voin vaikuttaa siihen, että saan mieluisia vuoroja lempikaupassani?

”Mitä enemmän sinulla on osaamista ja eri koulutuksia käytynä, sitä enemmän on myös eri vuoroja. Myös asenteellasi voit vaikuttaa paljon. Olemalla oma aurinkoinen itsesi ja tekemällä duunit parhaasi mukaan, on mahdollista, että lempikauppasi lisää sinut omaan pooliinsa. Se tarkoittaa, että saat tiedon vapautuvista vuoroista ennen muita. Monet työntekijöistämme ovat ajan myötä päässeet useamman kaupan pooliin.”

Onko olemassa vähimmäismäärä vuoroja, jotka on pakko tehdä?

”Pakollista vähimmäismäärää viikko- tai kuukausitasolla ei ole. Voit itse valita parhaiten sinulle sopivat työvuorot, kuten myös sanella omat vapaapäiväsi ja loma-aikasi.”

Voiko työ Eezy kaupalla poikia myös hyviä tulevaisuudennäkymiä työelämässä?

”Noin neljäsosa Eezy kauppatyöntekijöistä työllistyy kaupan alalle vakituisesti. Kaupan alan työ on asiakaspalvelu- ja myyntityötä, joka antaa avaimet mihin vain. Koska valmiiksi saneltuja työvuorolistoja ei ole, huolehdit itse omasta aikataulustasi. Työ opettaa itsekontrollia ja itsensä johtamista, jotka ovat todella arvokkaita työelämätaitoja. Työssä myös rohkeus ja sosiaaliset taidot kasvavat, kun uskallat lähteä uusiin työpaikkoihin ja -ympäristöihin työvuoroon.”

Lue lisää:

Blogikirjoitukset