20.7.2020 Blogikirjoitukset

Mistä tiedän, onko kaupan ala mun juttu?

Jos etsit kaupan alan töitä pääkaupunkiseudulta tai Porvoon alueelta ja päätät hakea töihin Eezy Henkilöstöpalveluille, saatat kohdata työhaastattelun merkeissä henkilöstökoordinaattorimme Minna Reederin. Tässä blogitekstissä saat konkarirekrytoijaltamme täsmävinkit kaupan alalle hakemiseen.

Minna aloitti Eezy Henkilöstöpalveluiden kaupan alan rekrytoinnissa jo vuonna 2012. Tie kaupan alan rekrytointeihin kävi Alepan kautta: Minna työskenteli ennen henkilöstöalalle tuloaan noin viiden vuoden ajan Alepa Karakalliossa Espoossa. Hän siis tuntee hyvin päivittäistavarakauppojen arjen onnistumiset sekä haasteet ja tietää, mitä työssä menestymiseen vaaditaan.

”Omassa työssäni kivoimpia ja palkitsevimpia ovat ne hetket, kun onnistun tarjoamaan hakijalle mieluisan työpaikan ja näen, että hän alkaa menestyä siinä.”

”Toinen onnistuminen tulee siitä, kun asiakkaanamme olevat ruokakaupat saavat keikkatöihin meiltä loistotyypin. Lisäksi noin neljäsosa meidän kauttamme keikkailleista Extraajista päätyy vakituisesti kaupan alalle töihin. Se on myös iso onnistuminen”, Minna hymyilee.

Millaisia tyyppejä kaupan alalle etsitään?

Työ on kaupan alan keikkatyötä, mutta samalla mahdollinen ponnahduslauta kaupan alalle, tai jopa vakituiseen työpaikkaan. Eezy kaupan työntekijä työskentelee ansaiten kaupan alan TES:in mukaista palkkaa, sekä hyviä ilta- ja viikonloppulisiä. Työskentelemme kaupoissa aukioloaikojen mukaisesti ja vaihtelevasti eri työtehtävissä: kassamyyjä, hyllyttäjä, inventoija, palvelutiskityöntekijä.

Tarjoamme työtä kaupanalalla, jota voi tehdä joustavasti silloin kuin itselle sopii, samalla työelämätaitoja kehittäen. Työ Eezy kaupassa sopii erinomaisesti esimerkiksi opiskelujen oheen tai muuhun elämäntilanteeseen, joka vaatii työaikoja, jotka voi jokainen itse valita.

Etsimme joukkoomme huipputyyppejä. Vuokratyösuhde Eezy kaupassa alkaa perehdytyksellä. Siksi emme edellytä aikaisempaa työkokemusta alalta. Tärkeintä on erittäin hyvän myyjän asenne, sekä aito kiinnostus päivittäistavarakaupan alaan ja sekä asiakaspalveluun.

Tarjoamme työntekijälle kattavan perehdytys-alustan meidän Extranet -järjestelmän avulla, jossa työntekijä pääsee suorittamaan mm. ikärajapassin sekä Veikkauksen, Matkahuollon ja Postin asiakaspalvelijan pätevyydet. Ennen töiden aloitusta järjestämme käytännön koulutusvuoron esim. kassajärjestelmään. Ne eivät nykyisin ole kovinkaan vaikeita ja jokainen oppii ne ajan kanssa. 😉

Työntekijän aikatauluun sopivien työvuorojen valitseminen sujuu helposti Extranet-järjestelmän tai mobiilisovelluksen kautta. Jokainen voi siis työskennellä joustavasti juuri oman elämäntilanteensa ja tarpeidensa mukaan.

Meillä työntekijät pääsevät kehittämään myöhempää työelämää varten tärkeitä vuorovaikutustaitoja ja kartuttaa kokemusta asiakaspalvelutyöstä.

Joka neljäs työntekijämme on päätynyt työskentelemään kaupan alalle vakituisesti. Se on paljon ottaen huomioon, miten moni tulee näihin töihin väliaikaisesti.

Keikkatyö sopii todella monelle, muttei ole kaikkien heiniä

Eezyläisenä voi tehdä siis vuokratyöntekijänä keikkatyötä kaupan alan asiakasyrityksissä, joihin kuuluvat S- ja K-ryhmien isot sekä pienet ruokakaupat. Keikkatyö on vaihtelevaa ja joustavaa vuorotyötä, joka sopii loistavasti monen elämäntilanteeseen. Se ei siltikään ole ihan kaikkien heiniä.

”Työelämä on isossa muutoksessa. Moni työnhakija ja -tekijä etsii joustavuutta ja vapautta. Eezyllä me haluamme tarjota tällaisia vaihtoehtoja työelämään. Kaikille keikkatyö ei vaihtelevuudessaan sovi, mutta on paljon elämäntilanteita, joihin se sopii erinomaisesti. Opiskelijat ovat meillä suurin porukka, mutta lisäksi on paljon hoitovapaalla olevia perheellisiä ja esimerkiksi upeita eläkeläisiä, jotka etsivät lisätienestiä ja joustavaa, mukavaa tekemistä arkeen”, Minna kertoo.

Moni myös haluaa yhdistää esimerkiksi työnteon ja matkustelun. Tällöin joustavat keikkatyöt sopivat hyvin kuvioon, kun vakituiseen osa- tai kokoaikaiseen työsopimukseen sitoutuminen ei ole ajankohtaista. Työvuoron voi varata Extranet -järjestelmästä tai mobiiliapplikaatiosta silloin, kun itselle sopii.

Minnan rekrytoijalupaus

”Joillekin kaupan alan työ saattaa olla ensimmäinen työelämäkokemus, sillä meille voi tulla vailla aikaisempaa alan työkokemusta. Kohdatessani hakijoita työhaastattelussa haluan aina antaa heille hyvän kokemuksen ja 110 % itsestäni. Vaikka kyseessä voi olla hakijalle vähän erilainen haastattelutilanne, kuin vaikkapa vakkarityötä etsiessä, on se silti virallinen ja oikea työhaastattelu. Haluan, että hakijana voit saada siitä myös oppeja ja kannustusta tulevaan”, Minna sanoo.

”Lupaukseni on, että haastattelustani lähdet keikkatöihin aina turvallisin mielin. Saat hyvät neuvot ja ohjeet, mitä tuleman pitää.”

Blogikirjoitukset