15.8.2021 Tarinat

ASIAKASTARINA: VV-Kuivaus – RekryKoulutuksella uusia ammattilaisia töihin

Vuonna 2013 perustettu VV-Kuivaus on vesivahinkopalveluihin erikoistunut yritys. Yritys hoitaa asiakkaalle muun muassa kosteuskartoitukset, rakenteiden purkamisen, kuivauksen sekä korjauksen. Täten asiakkaalle jää oikeastaan vain pintamateriaalien valitseminen. Yrityksen arvot ja ammattiylpeys alaa kohtaan ohjaavat toimintaa.

– Me emme halua koskaan oikaista meidän työssämme. Jos vaikka esimerkiksi kylpyhuoneremontissa huomataan seinän vesieristeen tarkistuspalasta, että ainetta on kymmenesosamillinkin liian vähän, niin sitä lisätään. Jos asiakas tulee kadulla vastaan kolmenkin vuoden jälkeen, niin haluamme moikata ja vaihtaa kuulumisia ilman tarvetta vaihtaa kadun puolta, kertoo VV-Kuivauksen toimitusjohtaja Janne Haapamäki.

VV-Kuivauksella on asiakkaita kuluttajista taloyhtiöihin. Myös vakuutusyhtiöt ovat mukana pelissä, sillä asiakkailla on usein omat vakuutukset vahinkoja varten. Taloyhtiöt erityisesti ovat isossa roolissa, koska siellä missä on ihmisiä, sattuu myös vesivahinkoja.
Koko VV-Kuivaus-konserni työllistää yli 100 henkilöä täyspäiväisesti.

RekryKoulutus antaa avaimet työhön

Eezy tarjoaa erilaisia koulutuspalveluita, jotka auttavat luomaan onnistuneita työkokemuksia. Koulutusten avulla voi joko täydentää omaa ammattiosaamistaan tai hankkia täysin uuden ammatin alalta, jolta ei aiempaa kokemusta löydy.
Eezyn RekryKoulutuksissa koulutetaan henkilöstöä yrityksen tarpeeseen. Koulutettavat saavat hyvän pohjan alan töihin ja taitoja harjoitellaan käytännössä. Lopuksi koulutettavilla on mahdollisuus työllistyä yritykseen. VV-Kuivaus lähti mukaan RekryKoulutukseen sopivan työvoiman puuttumisen vuoksi. RekryKoulutus antaa mahdollisuuden kasvattaa työnhakijoiden osaamista ja perehdyttää työhön jo ennen sen alkua.

– Vaikka me olemme rakennusalan yritys, meillä ollaan myös asiakaspalvelutöissä. Olemme asiakkaiden kodeissa 90 prosenttia ajasta. Luultavasti siellä on myös sattunut jotain negatiivista, jonka takia meitä tarvitaan. Siksi meidän työntekijöillemme tärkeimpiä tehtäviä on se, että osataan käyttäytyä siellä kodissa, kohdataan asiakas ja käännetään negatiivinen asia positiiviseksi asiakaskokemukseksi. Siihen ei valmistu mistään koulusta.

Idea RekryKoulutuksen järjestämiseen lähti Eezyltä, mutta VV-Kuivaus lähti alun skeptisyydestä huolimatta mukaan. Loppujen lopuksi VV-Kuivaus päätyi palkkaamaan kuusi kymmenestä koulutukseen osallistuneesta henkilöstä.

– Pitää ihan rehellisesti sanoa, että aluksi olin vähän skeptinen. Miten ihmeessä voimme löytää koulutukseen kymmenen työtöntä tyyppiä, joista saataisiin meille hyviä työntekijöitä? En jaksanut uskoa siihen, että tämä voisi toimia. Olen erittäin positiivisesti yllättynyt, onnellinen ja kiitollinen lopputuloksesta, hehkuttaa Haapamäki.

VV-Kuivauksen toimitusjohtaja Janne Haapamäki

Positiivinen asenne ratkaisee

Kolmen kuukauden pituisessa RekryKoulutuksessa käytiin läpi erityisesti kylpyhuoneen työvaiheita, kuten laatoitus- ja vesieristystekniikoita, tasoituksia sekä kaatojen tekoa. Vierailemassa kävi laatoitus- ja vesieristystuotteiden edustajia, sekä suoritettiin myös vesierityssertifikaatti. Myös asiakaspalvelulle oli raivattu aikaa lukujärjestykseen.

Hakijoita VV-Kuivauksen koulutukseen oli yhteensä noin 50, joista lopulta kymmenen valittiin mukaan. Kaikilla osallistuneilla oli ennestään jonkin verran rakennusalan taustaa.

– Kun haetaan tuollaisia laatoittajia ja kylpyhuoneremontin tekijöitä, niin ihan tyhjästä siihen ei voi hypätä. Kolmen kuukauden koulutus on siihen auttamatta ihan liian lyhyt. Joku tarttumapinta on pitänyt olla rakentamiseen tai remontointiin ennen sitä, kertoo Haapamäki.

Alasta riippuen RekryKoulutus voi kuitenkin tarjota mahdollisuuksia myös alanvaihtajille. Jos koulutus aukeasi esimerkiksi purkumiehille, hyvä asenne ratkaisee, ei aiempi kokemus. Näin on myös VV-Kuivauksen työntekijöillä.

– Jos työntekijä tekee kylpyhuonetta kasikymppiselle mummolle vesivahingon jäljiltä ja hänellä on hyvä fiilis lähteä joka päivä töihin, todennäköisesti se mummokin on tyytyväinen siihen, minkälaisen työn ja työntekijän hän kotiinsa saa meiltä. Se edustaa täysin sitä, minkälainen käsitys hänelle tulee meidän yrityksestämme.

“Täyden kympin onnistuminen Eezyltä”

RekryKoulutusta varten Eezy hoiti valmiiksi kaiken tausta- ja paperityön. Se vaikutti merkittävästi VV-Kuivauksen päätökseen lähteä mukaan projektiin.

– Kun rekrytointitarve on kova, se tarkoittaa, että meillä on jo hyvin työtä. Ei ole olemassa sellaista tyhjää työaikaa, vaan olemme jo silloin kiireen puolella. Siinä on vaikea lähteä tekemään ekstraduunia sen eteen, että vaan katsotaan toimiiko tämä.

– Tärkeintä on se, että löydetään hyvä kumppani tekemään niitä asioita, joille se on jokapäiväistä työtä. Se on tehokkainta, toteaa Haapamäki.

VV-Kuivaus lähtisi myös mielellään uudelleen toteuttamaan vastaavanlaista koulutusta. Hyvä lopputulos sekä valmiiksi helpoksi tehty prosessi kannustavat jatkamaan yhteistyötä tulevaisuudessakin.

– Kyllä tuo rekrykoulutusprojekti oli täyden kympin onnistuminen Eezyltä. En voi muuta olla kuin todella tyytyväinen ja suositella, hehkuttaa Haapamäki.

Tarinat