ASIAKASTARINA: Jatke Julkisivut Oy – Yhteistyöllä onnistumisiin

Jatke Julkisivut Oy on suomalainen korjausrakentamiseen keskittynyt yritys, joka on rekrytoinut kansainvälistä työvoimaa Eezyn kautta jo vuosia.

Jatke omisti aikaisemmin vuokratyöyhtiö Adicion, jonka myöhemmin osti Smile Henkilöstöpalvelut eli nykyinen Eezy. Yhteistyötä on jatkettu läpi yrityskauppojenkin.

– Eezyn työntekijät ovat meille ehdottoman tärkeitä ja he muodostavat ison kokonaisuuden työntekijöistämme. Meille ei tule sitä ongelmaa vastaan, että kärsisimme työvoimapulasta missään vaiheessa. Saamme Eezyltä niin paljon työntekijöitä kuin sillä hetkellä tarvitaan, kertoo Jatke Julkisivujen aluejohtaja Visa Lahti.

Jatke Julkisivuilla on töissä tällä hetkellä noin 80 Eezyn työntekijää, ja määrä pysyy suunnilleen samana joka vuosi. Kansainvälistä työvoimaa tästä on noin 80 prosenttia. Heitä palkataan kaikkiin työtehtäviin aina apumiehistä työnjohtajiin.

– Olemme käyttäneet kansainvälistä työvoimaa 15 vuotta. Se on se tapa millä me olemme oppineet tekemään töitä. Tiedämme, miten se toimii ja näemme, että siitä on iso etu meille.

Ulkomaalaisessa työvoimassa Jatke Julkisivut arvostaa ammattitaitoa ja sovituista säännöistä kiinni pitämistä. Kaikista tärkeintä on kuitenkin se, että ylipäätään yrittää. Jos työntekijä haluaa olla ylpeä omasta työjäljestään, hän myös tuottaa laadukasta sellaista.

– Kun ulkomailta tullaan Suomeen töihin, halu tehdä töitä ja noudattaa työaikoja on erittäin korkea. Taukojen pituutta ei tarvitse valvoa ja työt aloitetaan täysin sovittuna aikana, rippumatta siitä, onko työjohto paikalla. Työntekijöille on kunnia-asia päästä heille asetettuihin tavoitteisiin, kertoo Lahti.

Onnistumisen edellytys on yhteistyö

Eezy ja Jatke ovat kulkeneet niin pitkään käsi kädessä, että mukana ovat edelleen samat henkilöt, jotka ovat olleet alun perin rakentamassa tätä yhteistyötä.

– Heidän kanssaan teemme päivittäin töitä ja vaihdamme ajatuksia, kommentteja ja kehitysehdotuksia. Ratkomme ongelmia yhdessä. Onnistumisen edellytys on ollut näin voimakas yhteistyö, toteaa Lahti.

Yhteistyötä aiotaan jatkaa myös tulevaisuudessa.

– Kehitymme yhdessä niin kauan kuin Eezyllä on halu työskennellä Jatkeen kanssa. Ei ole yksittäisiä palasia, vaan lyömme koko kokonaisuutta yhdessä eteenpäin.

Blogikirjoitukset