14.10.2020 Blogikirjoitukset

4 vinkkiä työnhaussa erottautumiseen

Työnhaussa on tärkeää osata erottautua muista hakijoista, varsinkin jos hakee sellaisiin tehtäviin, joissa usein on monta hakijaa tehtävää kohden. Ensimmäisinä keinoina monelle tulee mieleen erottautuminen visuaalisen CV:n sekä laadukkaan työhakemuksen avulla. Erottautumisen keinoja onkin monia. Alle on kerrottu 4 käytännön vinkkiä, joiden avulla voit jäädä paremmin rekrytoijan mieleen.

  1. Kysy lisätietoa tehtävästä
    Mitä enemmän sinulla on tietoa haettavasta tehtävästä, sitä paremmin osaat kohdentaa työnhakudokumenttisi tehtävän mukaan ja tämän avulla erottua muista hakijoista. Haettavasta tehtävästä vastaavalle rekrytoijalle kannattaa soittaa ennen hakemuksen lähettämistä ja kysyä mahdollisia tarkennuksia tehtävänkuvaan ja mitä ominaisuuksia hän pitää tärkeimpinä tehtävässä menestymisen kannalta. Näin pääset rekrytoijan kanssa keskusteluyhteyteen jo heti hakuprosessin alussa ja osaat kohdentaa hakemuksesi paremmin. Muista mainita puhelinkeskustelusta myös hakemuksessasi.
  2. Ota työpaikkailmoituksen sisältö talteen
    Usein hakuajan päätyttyä työpaikkailmoitus poistetaan Internetistä eikä sitä enää löydä, kun tarvitsisi muistella tehtävän sisältöä työhaastatteluun valmistautuessa. Kannattaakin ottaa jo hakemusta kirjoittaessa työpaikkailmoituksen sisältö itselleen talteen, jotta voit palata siihen työhaastatteluun valmistautuessa. Näin voit erottua työhaastattelussa eduksesi, kun sinulla on tarkassa muistissa tehtävän sisältö ja sen edellytykset hakijalle.
  3. Tallenna rekrytoijan puhelinnumero
    Työnhaussa on usein useampi hakuprosessi käynnissä yhtäaikaisesti, jolloin eri tehtävistä saattaa helposti mennä sekaisin. Annat itsestäsi sitä ammattimaisemman ja tehtävästä kiinnostuneemman vaikutelman mitä paremmin olet perillä haettavasta tehtävästä yhteydenoton yhteydessä. Jos työpaikkailmoituksessa on rekrytoijan puhelinnumero, tallenna se puhelimeesi yrityksen ja haettavan tehtävän nimellä, niin tiedät jo puhelimen soidessa mistä yrityksestä ja tehtävästä on kyse.
  4. Lähetä kiitosviesti
    Lähettämällä haastattelun jälkeen kiitosviestin haastattelijalle osoitat aktiivisuutta ja motivaatiota haettavaa tehtävää kohtaan. Kiitosviestissä voit kiittää onnistuneesta haastattelusta, kertoa kiinnostuneesi keskustelunne pohjalta tehtävästä entistä enemmän ja odottavasi innolla mahdollista seuraavaa haastattelukierrosta tai tietoa valinnasta sekä kertoa myös vastaavasi mielelläsi mahdollisiin lisäkysymyksiin. Voit myös ottaa noston viestiisi jostakin haastattelussa käsitellystä aiheesta tai kertoa vielä lisäyksen johonkin kysymykseen, jota et haastattelussa muistanut mainita. Voit luonnostella kiitosviestillesi pohjan valmiiksi etukäteen, jolloin voit lähettää sen nopeammin heti haastattelun jälkeen.
Blogikirjoitukset