4.11.2022 Uutiset

Yli 200 ukrainalaisen työllistäminen toi Eezyn Sirpa Kilpeläiselle Erityisen Kunniamaininnan Rekrygaalassa

Sirpa Kilpeläinen, Eezyn franchise-yrittäjä, palkittiin torstaina 3. marraskuuta Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä pidetyssä rekrytointigaalassa Vuoden rekrytointiteko 2022 -kategoriassa Erityisellä Kunniamaininnalla. Kilpeläinen tiimeineen on onnistuneesti työllistänyt jo yli 200 sotaa paennutta ukrainalaista Päijät-Hämeen alueella.

Eezyn Franchise-yrittäjänä jo yli 20 vuotta toiminut Sirpa Kilpeläinen tapasi ukrainalaisen Nataliia Selivánovan maaliskuussa Lahden avustuskeskuksessa, jossa Sirpa toimi vapaaehtoistyössä heti Ukrainan sodan puhjettua. Nataliia tuli mukaan avustuskeskuksen toimintaan, ja pian naiset löysivät yhteisen ajatuksen ukrainalaisten työllistämisestä. Nataliialla on yliopistotutkinto ja pitkä kokemus mm. esihenkilötehtävistä Kiovassa. Suomeen Nataliia tuli 10-vuotiaan poikansa kanssa miehen jäädessä puolustamaan Ukrainan itsenäisyyttä.

Kilpeläinen ja Selivánova loivat palvelupolun, jolla sotaa paenneita ukrainalaisia voidaan työllistää Suomessa. Nataliia haastattelee työnhakijoita, tekee CV:itä ukrainaksi ja englanniksi, sekä toimii tulkkina. Tarvittaessa Sirpa tiimeineen kääntää ansioluettelot suomeksi ja kirjoittaa työvoimaa hakeville yrityksille hakukirjeet.  Sirpa ja Nataliia auttavat tarvittaessa myös käytännön asioissa, esimerkiksi haastattelujen tulkkaamisessa sekä perehdytys- ja turvallisuusmateriaalin kääntämisessä. Yrityksissä ukrainalaiset työskentelevät joko pareittain suomalaisen kanssa tai tekevät työtehtäviä, joihin on helppo perehdyttää.

”Halusimme näyttää, että tämä on mahdollista, jos tahtoa löytyy. Olen onnellinen, että me Eezyllä voimme auttaa ukrainalaisia työllistymään Suomessa ja auttaa kotoutumisessa tätä kautta”, toteaa Kilpeläinen kiitollisena.

Työelämää uudistamassa

Kilpeläisen ja hänen tiiminsä menestyksekäs työ tukee vahvasti Eezyn tavoitetta olla työelämän merkittävin uudistaja Suomessa.

”Suomi kärsii työvoimapulasta samaan aikaan, kun suuri ja vauhdilla kasvava määrä ammattitaitoisia ja työhaluisia maahanmuuttajia on työtä vailla. Heidän työllistymisensä helpottaminen sekä työelämän monimuotoistuminen on koko yhteiskuntamme kannalta ensiarvoisen tärkeää. Tässä Eezyllä on tärkeä rooli sekä Sirpan tiimin tekemän upean työn kuin esimerkiksi uuden yksikkömme Eezy Shinen kautta.” toteaa Sami Asikainen, Eezy Oyj:n toimitusjohtaja.

Lisätiedot:

Sami Asikainen
Toimitusjohtaja, Eezy Oyj
040-700 9915
sami.asikainen@eezy.fi

Haastattelupyynnöt:
Marleena Bask
Viestintä- ja markkinointijohtaja, Eezy Oyj
050-352 3643
marleena.bask@eezy.fi

Uutiset