16.5.2024 Tarinat

ONNISTUMISTARINA: Markus Lamberg on eezyläinen jo toistamiseen

Tamperelaisella Markus Lambergilla on jo toinen Eezy-ura meneillään. Poissa ollessa selvisi, mikä hänelle itselleen on työelämässä tärkeää.

Kesällä 2021, keskellä koronapandemiaa, pitkän linjan ravintola-alan ammattilainen Markus Lamberg sai soiton Eezy Henkilöstöpalveluiden Tampereen toimistolta. Kiinnostaisiko aluepäällikön työ Pirkanmaan horeca-tiimissä, häneltä kysyttiin.

”Ajattelin, että ei se ota, jos ei annakaan. Kävin soveltuvuustesteissä, ja syyskuussa 2021 hyppäsin Eezyn palvelukseen.”

Pian hän sai vastuulleen myös Seinäjoen tiimin, ja Turun jengin elokuussa 2022.

”Kävin Tampereelta moikkaamassa Seinäjoen ja Turun tiimejä mahdollisuuksien mukaan. Esihenkilön pitää mielestäni olla läsnä ja tuntea tiimiläisensä tietääkseen, missä mennään.”

Lamberg piti monipuolisesta toimenkuvastaan sekä arvosti suuresti tiimiläistensä osaamista ja asennetta. Loppuvuodesta heräsi kuitenkin halu vaihtaa työpaikkaa, ja tammikuussa 2023 hän sitten lähti. Ensimmäinen Eezy-ura jäi vajaan puolentoista vuoden pituiseksi.

Kantapään kautta

Hän siirtyi toiseen henkilöstöpalveluyritykseen horeca-toimialajohtajaksi. Työ pienemmän ja tuntemattomamman toimijan palveluksessa oli opettavaista mutta rankkaa. Hän teki pitkää päivää vastuualueenaan koko Kuopion eteläpuolinen Suomi.

Sitten perheessä tuli sairastuminen, ja Lambergia tarvittiin enemmän kotona. Työ sai jäädä.

Elokuussa 2023 hän jatkoi uusien työkokemusten kartuttamista kolmannen henkilöstöpalveluyrityksen asiakkuuspäällikkönä.

”Olin pitkälti myyntimies. Istuin autossa yksin 3-4 päivää viikossa ja kaipasin tiimiä ympärilleni. Minusta alkoi vahvasti tuntua siltä, ettei tämä ole minun juttuni.”

Lambergin koti oli pysynyt koko ajan Tampereella, ja vanhoihin Eezy-kollegoihin tuli pidettyä yhteyttä vapaa-ajalla. Ajaessaan kerran Vaasasta Tampereelle asiakastapaamiseen hän päätti kirjoittaa avoimen hakemuksen, jonka hän sitten lähetti Eezy Henkilöstöpalveluiden johtajalle.

Ei mennyt kauan, kun tämä jo soitti takaisin. Tarjolla olisi palvelupäällikön pesti tutussa Pirkanmaan horeca-tiimissä.

”Juttelin asiasta paremmin nykyisen esihenkilöni kanssa. Markkinatilanne oli ja on edelleen haastava, mutta tiesin, että tämä tiimi pystyy handlaamaan sen.”

Huhtikuussa 2024 Lamberg tuli Eezylle takaisin.

Palvelupäällikkönä hän haluaa pitää huolta siitä, että tiimin jäsenillä on kaikki tarvittava tieto ja välineet työssä onnistumiseen. Itselleen hän ei tosin saanut tietokonetta käyttöön vielä ensimmäisellä työviikolla, mutta siitäkin oli loppujen lopuksi vain etua oman roolin haltuunotossa.

”Ehdin istua alas juttelemaan jokaisen tiimiläiseni kanssa. Kyselin, mitä kuuluu, mitä toivoisit, ja missä sinun mielestäsi mennään. Sain poimittua keskusteluista hyviä työkaluja, joista on apua tulevaisuuden rakentamisessa.”

Ison talon edut

Sen runsaan vuoden aikana, jonka Lamberg oli toisten yritysten palveluksessa, työnkuvat ja roolit Eezyllä olivat hänen mukaansa selkiytyneet. Jokainen pystyi keskittymään paremmin omaan työhönsä.

”Olen kokenut vahvasti, että ilmapiiri on muuttunut avoimemmaksi. Samalla vallitsee turvallisuuden tunne. Ihmiset ovat olleet kovilla, mutta selvinneet, ja haluavat mennä eteenpäin.”

Lamberg on alusta asti tuntenut olevansa tervetullut takaisin. Omilta esihenkilöiltään hän sanoo saaneensa tukea aina kun on tarvinnut.

”On kiva olla niin sanotusti kotona, vaikka moni asia onkin muuttunut. Sanoinkin tiimilleni, että emme jatka siitä, mihin viimeksi jäimme, vaan aloitamme nollasta. Eräs vanha kollega tosin kommentoi, että sama mies ja samat jutut tuntuu olevan…”

Oma rooli tuntuu mielekkäältä, ja halutessaan pääsee myös mukaan projekteihin, joissa voi kehittää sekä itseään että yrityksen toimintatapoja. Isossa talossa on paljon mahdollisuuksia.

Lähtemisessä, saati palaamisessa, ei ole Markus Lambergin mielestä mitään pelättävää.

”Opin poissa ollessani, että ei ruoho ole vihreämpää aidan toisella puolella, ainoastaan eri sävyistä. Arvot, yrityskulttuuri ja ihmiset ympärilläsi alkavat jossain vaiheessa merkitä enemmän, samoin kuin mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön ja etenemismahdollisuuksiin uralla.”

Tarinat