24.9.2021 Blogikirjoitukset

Tavoitteellisuus yhdistää meitä – Danske Bank mukana työllistämässä urheilijoita

Jääkiekkouransa päättänyt Tomi Hiekkavirta työllistyi Danske Bankille Eezy Unitedin kautta. Danske Bank on pohjoismainen pankki, jolla on hyvät yhteydet ympäröivään maailmaan. Jo 150 vuoden ajan Danske Bank on auttanut ihmisiä ja yrityksiä vapauttamaan potentiaalinsa. Ura Danske Bankin palveluksessa tarjoaa tilaisuuden liittyä 22 000 työntekijän yhteisöön ja kulttuuriin, jossa on sitouduttu toimimaan yhteisten kulttuurilupausten mukaisesti: Team Up, Own It ja Be Open.

Danske Bankista on hienoa olla mahdollistamassa urheilijoiden työllistymistä aktiiviuran jälkeen, sekä olla mukana urheilu-uran jälkeisen elämän alkamisessa ja matkalla muutenkin. Urheilijat toteuttavat jo luonnostaan Danske Bankin yhteisiä kulttuurilupauksia: Team Up, Own It ja Be Open.

Jääkiekkoilijasta pankkiiriksi – ”Sama luottamus ja usko omaan ja joukkueen tekemiseen siirtyi jääkiekosta Danske Bankiin”

Tomi Hiekkavirran jääkiekkoura päättyi viime kaudella polvileikkaukseen. Nuori kiekkoilija oli päättänyt vuosi sitten keväällä yliopiston Yhdysvalloissa ja lähti urheilu-uran jälkeen etsimään työmahdollisuuksia Eezy Unitedin kautta. Työhaastatteluiden jälkeen työpaikka kauppatieteiden kandiksi opiskelleelle Hiekkavirralle löytyi Danske Bankilta, jossa hänet otettiin lämpimästi vastaan.

– Minut otettiin todella hyvin ja avokätisesti vastaan Danske Bankilla, vaikka työt tehdään pitkälti etänä koronan takia. Olen hyvästä vastaanotosta todella kiitollinen ja se helpotti myös alkua, kun itselläni ei ollut aikaisempaa työkokemusta alalta.

Niin urheilu-urassa kuin työurassa on paljon samankaltaisuuksia, joita myös Tomi on huomannut arjessaan.

– Vaikka arki muuttuikin rytmillisesti täysin urheilun loppuessa ja töiden alettua, niin tavoitteellisuus ei muuttunut tai kadonnut. Tavoite ja määränpää ovat urheilussa ja pankkimaailmassa tietenkin erilaiset, mutta se sama vanha luottamus ja usko omaan ja joukkueen tekemiseen siirtyi jääkiekosta Danske Bankiin.

– Paineensietokyky, sosiaaliset taidot, tavoitteellisuus ja motivaatio ovat sellaisia ominaisuuksia, joita tunnistan itsestäni myös työelämässä. Nämä ominaisuudet ovat tulleet vahvasti itselleni urheilun kautta. Tavoitteellisuus näkyy jopa selvemmin kuin urheilussa, koska työssä on niin paljon dataa mitä hyödyntää ja numeroita mihin pitää päästä.

Danske Bankilla Tomin mielestä parasta on ehdottomasti merkityksellisen työn tekeminen ja mahdollisuus vaikuttaa ihmisten elämään hyvällä neuvonnalla ja ohjaamisella.

– Uskon vahvasti Danske Bankin monipuoliseen kulttuuriin ja missioon sekä meidän ammattitaitoisiin asiantuntijoihin joiden tarjoamat palvelut ja tuotteet voivat parantaa merkittävästi asiakkaiden elämänlaatua. Samalla tavalla, kun mä uskoin aina mun joukkueisiin ja jengiläisiin.

Eezy United auttaa niin aktiivi-, kuin uransa päättäneitäkin urheilijoita työllistymään. Tomi koki avun olevan hänen kohdallaan vaivatonta ja tärkeää.

– Ilman Eezy Unitedia työn hakeminen olisi ollut hankalampaa. Erityisesti hankalampaa olisi ollut löytää työpaikka, jonka arvomaailma kohtaa oman henkilökohtaisen arvomaailman. Eezy United teki loistavaa työtä tämän suhteen. Eezy Unitedilla oli iso rooli siinä, että siirtymäni jääkiekkoilijasta pankkiiriksi oli mahdollisimman vaivaton.

Blogikirjoitukset