8.3.2021 Uutiset

Suomen innostavimmat työpaikat valitaan jälleen – koronavuosi näkyi henkilöstötutkimuksissa yllättävällä tavalla

Tiukka koronavuosi ei tarkoita automaattisesti huonoja henkilöstötutkimustuloksia. Yritysten valtavat panostukset etäjohtamiseen ja yhteisöllisyyden tunteeseen näkyivät tuloksissa, vaikka uupuminen, huono tiedonkulku ja kaaoksen tunne kuormittavat ihmisiä.

-Yhteisöllisyyden johtaminen ja johtamisen kehittäminen näkyvät selvästi tutkimustuloksissa. Organisaatiot, jotka panostavat pitkäjänteisesti johtamiseen ja ihmisten kohtaamiseen, pärjäävät hyvin myös kriisin alla. Avainsanoja ovat psykologinen turvallisuus ja toisaalta ihmisten omistautuminen omalle työlleen, Eezy Flown Business Development & Sales Director Juha Ala-Lipasti kertoo.

Suomen innostavimmat työpaikat -kilpailun voittajat palkitaan jo kuudetta kertaa ti 9.3.2021 klo 9.00 alkaen suorassa livelähetyksessä. Tutkimukseen osallistui viime vuonna yli 200 yritystä ja vastaajia oli yhteensä yli 150 000henkilöä. Lähiesimiestyö sekä yhtiön arvojen mukainen toiminta ovat korostuneet yrityksissä, jotka ovat yltäneet Suomen Innostavimmat työpaikat -tunnustukseen.

-Jos yrityksen arvoihin kuuluu henkilöstön hyvinvoinnista huolehtiminen, on nämä lupaukset tietenkin tärkeää myös lunastaa. Tutkimustuloksista voidaan nähdä, että palautteen saaminen, ideoiden kuunteleminen sekä keskustelut esimiehen kanssa koetaan yleensäkin tärkeiksi. Työntekijöiden luottamus siihen, että henkilöstötutkimus johtaa kehitystoimenpiteisiin tiimeissä on myös vahvistunut.

Vaikeasta koronavuodesta huolimatta yleinen tulostaso jatkoi nousuaan myös vuonna 2020. Erityisesti tiimien toiminnan tehokkuus korostui tutkimuksen tuloksissa.

-Etätyöskentelyn voidaan tulkita joiltain osin nostaneen työn tehokkuutta. Etätyössä työntekijöiden vapaus on lisääntynyt ja samalla huomio kiinnittyy paikallaolon sijaan ennemmin aikaansaatuihin tuloksiin. Samalla päätöksenteko on selkeytynyt ja byrokratia vähentynyt, jolloin toiminnasta on tullut ketterämpää, Ala-Lipasti summaa.

Työntekijöiden sitoutumien työpaikkaan on yleisesti noussut korona-aikana. Kriisin aikana työpaikat ovat kiven alla ja ihmiset haluavat pitää kiinni saamastaan paikasta. Myös palkkataso koetaan aiempaa kilpailukykyisemmäksi.

Suomen innostavimpien työpaikkojen palkitsemisen lisäksi tilaisuudessa keskustellaan tulevaisuuden yrityksistä, työstä sekä johtamisesta.

Puhujina tilaisuudessa:

Hertta Vuorenmaa, lehtori & tutkimuspäällikkö, Aalto-yliopisto
Jaakko Sahimaa, kirjailija ja organisaatiopsykologi
Katri Vataja, ennakointi- ja strategiajohtaja, Sitra
Isa Merikallio, Suomi työssä 2020-2021 -tutkimus

Lisätietoja:

Juha Ala-Lipasti, Eezy Flow Business Development & Sales Director 050 540 6407, juha.ala-lipasti@eezy.fi
Satu Olkinuora-Valkonen, viestintä, Eezy Flow, 040 455 7490, satu.olkinuora-valkonen@eezy.fi

Suomen Innostavimmat työpaikat on Eezy Flown (ent. Eezy Spirit) henkilöstötutkimuskilpailu. Lue lisää innostavimmat.fi tai eezyspirit.fi.

Uutiset