19.3.2024 Uutiset

Suomen Innostavimmat työpaikat on palkittu: kauppa-, rahoitus- ja vakuutustoimialat kärjessä

Suomen Innostavimmat työpaikat on jälleen palkittu. Työelämän asiantuntijayhtiö Eezy myöntää vuosittaiset tunnustukset parhaat henkilöstötutkimustulokset saavuttaneille organisaatioille. Suuryritysten sarjassa vähittäiskauppa oli tänä vuonna ylivoimainen: noin 90% kategorian tunnustuksen saaneista edusti kaupan alaa. Keskisuurten ja pienten toimijoiden sarjoissa Suomen Innostavimpien organisaatioiden toimialahajonta oli suurta, mutta rahoitus- ja vakuutussektori korostui parhaat tulokset saaneiden joukossa. 

Tunnustukset perustuvat henkilöstökokemusta mittaavan PeoplePower-tutkimuksen pohjalta laskettuun indeksiin. Vastaajina oli noin 150 000 työntekijää kymmeniltä toimialoilta ympäri Suomen, Ahvenanmaalta Lappiin ja Vaasasta Joensuuhun. Tutkimustietoa on kerätty vuodesta 2014 ja Suomen Innostavimpia työpaikkoja on palkittu 2015 lähtien.

Pääpalkinnot jaetaan vuosittain pienten, keskisuurten ja suurten organisaatioiden kategorioiden parhaat indeksitulokset saaneille. Lisäksi oman tunnustuksensa saavat eniten tulostaan vuoden aikana parantaneet toimijat sekä kaikki parhaisiin luokituksiin (AA, AA+ ja AAA) yltäneet työpaikat. Tänä vuonna vähintään AA-tason tulokset saaneita organisaatioita oli 65, yhteensä 20 eri toimialalta sisustussuunnittelusta sähköntuotantoon.

”Marginaalit parhaiden välillä ovat pienehköt joten – voittajia lainkaan väheksymättä – kaikki sijoittuneet ja henkilöstökokemustaan merkittävästi parantaneet saavat olla todella ylpeitä tuloksestaan. Hyvä henkilöstökokemus ja omistautuneet ihmiset mahdollistavat tutkitusti organisaatioiden kasvun ja tuloksellisuuden; yhteistyö toimii paremmin, poissaolot ovat lyhyempiä, innovaatiokyky vahvempaa ja tämä näkyy paremmassa asiakaskokemuksessa.” kommentoi Eezy Flown tutkimus- & tietojohtaja Johanna Lehmus.

Suuryritysten voitto ensimmäistä kertaa Pohjois-Karjalaan

Tämän vuoden suurten organisaatioiden sarjan Suomen Innostavin työpaikka on Pohjois-Karjalan Osuuskauppa. Ensimmäistä kertaa voiton alueelleen vienyt PKO on tehnyt vuosien ajan tavoitteellista työtä henkilöstökokemuksen eteen.

”Olemme panostaneet paljon esihenkilötyöhön, jotta jokaisessa toimipaikassa lähiesihenkilötyöskentely on laadukasta ja asioita tehdään yhdessä. PKO on turvallinen ja varma palkanmaksaja, mikä korostuu aikoina, jolloin maailmalla kuohuu. Viestintä on läpinäkyvää ja henkilökuntaa osallistetaan. Henkilökuntaedut ovat aivan huikeat ja niistä kerrotaan paljon. Työyhteisömme on monimuotoinen ja osaamiseltaan monipuolinen, mikä tarkoittaa meille kaikille uusia näkökulmia ja monipuolisempaa ymmärrystä niin työelämästä kuin elämästä ylipäätään. Pyrimme siihen, että päätöksenteko on selkeää, tavoitteet kirkkaat ja byrokratia matalaa”, kertoo Pohjois-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Juha Kivelä.

S-ryhmän Osuuskauppojen tulokset ovat vuodesta toiseen olleet kärjen tuntumassa. Tänä vuonna Suomen Innostavin keskisuuri työpaikka oli Etelä-Karjalan Osuuskauppa ja pienten organisaatioiden sarjan voittaja oli Seinäjoen kaupungin kehitysyhtiö Into Seinäjoki. Kaikki parhaisiin luokituksiin (AA, AA+ ja AAA) yltäneet työpaikat löytyvät täältä.

Suomen Innostavimmat työpaikat 2024:

Voittaja, suuret organisaatiot: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
Suurin nousija, suuret organisaatiot: Destia

Voittaja, keskisuuret organisaatiot: Etelä-Karjalan Osuuskauppa
Suurin nousija, keskisuuret organisaatiot: Savon Voima

Voittaja, pienet organisaatiot: Into Seinäjoki 
Suurin nousija, pienet organisaatiot: Tempore

Lisätietoja:

Johanna Lehmus, johtaja, tutkimus & tieto, Eezy Flow
p. 040 501 0844, johanna.lehmus@eezy.fi

Terhi Mikkonen, viestintä- ja vastuullisuusasiantuntija, Eezy Oyj
p. 045 121 2245, terhi.mikkonen@eezy.fi

Suomen innostavimmat työpaikat
Eezy Flow
Eezy Oyj

Uutiset