9.3.2021 Uutiset

Suomen innostavimmat työpaikat on palkittu – johtamisen kehittäminen näkyi kärkikastissa

Haastava koronavuosi ei tarkoita automaattisesti huonoja henkilöstötutkimustuloksia. Organisaatiot, jotka ovat panostaneet pitkäjänteisesti johtamiseen ja hyvinvointiin, ovat pärjänneet hyvin myös kriisin aikana. Suomen innostavimmat työpaikat -kilpailun yleinen tulostaso jatkoi nousuaan. Lisäksi jotkin organisaatiot onnistuivat parantamaan henkilöstötutkimuksen tulostaan merkittävästi.

Kilpailu käytiin neljässä kategoriassa. Suurin nousija -kategorian voitto meni tänä vuonna Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turvalle. Pienten yritysten luokan voitti North European Oil Trade Oy, keskisuurten yritysten luokan vei Varuboden-Osla Handelslag ja suurten luokan Osuuskauppa PeeÄssä.

-Korona-aikana tuloksissa syntyi suurta vaihtelua eritoten lähiesimiestyön ja ketterän päätöksenteon saralta. Uupumus ja viestinnän sekavuus näkyvät osittain, mutta toiset organisaatiot ovat osanneet ratkaista muutostilanteet hienosti, sanoo Eezy Flown Business Development & Sales Director Juha Ala-Lipasti.

Keskinäisessä Vakuutusyhtiö Turvassa johtamista on kehitetty pitkäjänteisesti yrityksen arvojen pohjalta. Toimitusjohtaja Ville Raunion mukaan henkilöstön hyvinvointi ja kannattava liiketoiminta kulkevat käsi kädessä.

-Henkilöstötutkimuksen lisäksi teimme vahvan tuloksen myös numeroiden valossa. Nämä tulokset ovat seurausta laadukkaasta työstä, jota henkilöstöjohtamisen puolella on tehty, Raunio sanoo.

Yritysten valtavat panostukset etäjohtamiseen ja yhteisöllisyyden tunteeseen näkyivät tuloksissa, vaikka uupuminen, huono tiedonkulku ja kaaoksen tunne kuormittavat ihmisiä. Erityisesti lähiesimiestyön rooli on korostunut kriisin aikana.

-Alussa etätyö tuntui monista varmasti vapauttavalta, kun töitä sai tehdä enemmän omassa rytmissä. Uupumus iskee kuitenkin nopeasti yhteisöllisyyden vähennyttyä. Tavallisten kahvipöytäkeskusteluiden ja palavereiden puuttuessa johtamisen onkin oltava entistä suunnitelmallisempaa ja esimiesten aktiivisesti kontaktissa työntekijöiden kanssa, Raunio kiteyttää.

Lisätietoja:

Juha Ala-Lipasti, henkilöstötutkimus, Eezy Flow, 050 540 6407, juha.ala-lipasti@eezy.fi

Satu Olkinuora-Valkonen, viestintä, Eezy Flow, 040 455 7490, satu.olkinuora-valkonen@eezy.fi

Voittajat:

Suurin nousija: Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva, toimitusjohtaja Ville Raunio, 040 530 3303, ville.raunio@turva.fi

Pienten yritysten voittaja: North European Oil Trade Oy, toimitusjohtaja Petri Appel, 050 440 1225, petri.appel@neot.fi

Keskisuurten yritysten voittaja: Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslag, henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen, 010 765 9315, paula.pajunen@sok.fi

Suurten yritysten voittaja: Osuuskauppa PeeÄssä, henkilöstöjohtaja Suvi Honkanen, 050 342 1816, suvi.honkanen@sok.fi

Suomen Innostavimmat työpaikat on Eezy Flown (ent. Eezy Spirit ja Corporate Spirit) henkilöstötutkimuskilpailu. Kilpailua on toteutettu vuodesta 2015 lähtien ja se perustuu yli 30 vuoden tutkimustyöhön. Lue lisää innostavimmat.fi tai eezyspirit.fi.

Uutiset