24.1.2023 Uutiset

”Suomalaisyritykset unohtavat johtaa yrityskulttuuriaan”, toteaa Eezy Flown ja Eezy Personnelin liiketoimintajohtajaksi nimitetty Markus Jussila

Eezy Flown ja Eezy Personnelin liiketoimintajohtajana aloittanut Markus Jussila puhuu vahvasti tiedolla johtamisen, yrityskulttuurimuotoilun ja hyvän esihenkilötyön puolesta. Hänelle hyvä yrityskulttuuri ei tarkoita säkkituoleja ja pelisaleja, vaan ihmislähtöisiä toimintatapoja, jotka vievät yritystä kohti sen tavoitteita.

”Ei ole hyviä tai huonoja yrityskulttuureita, vaan oikeita ja vääriä. Yrityskulttuurin oikeellisuus arvioidaan aina liiketoiminnan tavoitteista käsin. Ilman tavoitekulttuurin määrittelyä ei ole mitään mitä johtaa. Yrityskulttuuri ei tarkoita leppoisaa viihtymistä – päinvastoin. Kun oikeat ihmiset ovat oikeilla paikoilla, ja heillä on psykologisesti turvallinen olo, he antavat itsestään aina enemmän”, toteaa Jussila.

Vaikka suhdanne on tällä hetkellä haastava, Jussila uskoo rekrytointi-, konsultointi- ja tutkimusliiketoiminnan kasvavaan kysyntään.

”Kun maailma ja markkinat ovat epävakaita, yritykset tarvitsevat parhaat kumppanit strategioiden, kulttuurin, tiedolla johtamisen ja rekrytointien tueksi. Generalistijohtamisen rinnalla yritykset tarvitsevat tulevaisuudessakin eri alojen syväosaajia, ja tähän ulkoisen avun hankkiminen on usein tuloksellisin ja nopein keino.”

Jussila tunnustautuu sataprosenttiseksi ihmisihmiseksi. Rakkaus yrityskulttuuriin syttyi yrityskulttuuritoimisto Leidenschaftin ja henkilöstötutkimustyökalun Siqnin toimitusjohtajana.Suomalainen tavoitekulttuurin johtaminen saa tosin Jussilalta noottia.

”Voittavan yrityskulttuurin rakentaminen vaatii aina tavoitekulttuurin määrittelyä. Ilman sitä kukaan ei tiedä, minkälaista kulttuuria tässä yritetään johtaa. Johtamaton yrityskulttuuri voi lähteä elämään omaa elämäänsä ja kääntyä yritystä ja sen strategiaa vastaan.”

Nimityksen myötä Jussilan käsissä on Eezyn yli 130 henkeä työlllistävä tutkimus-, konsultointi, yrityskulttuuri- ja rekrytointiyhteisö.

Markus Jussila

  • Kuka: Yrityskulttuurimuotoilija, Eezyn asiantuntijapalveluiden liiketoimintajohtaja
  • Syntynyt: 1978
  • Koulutus: KTM
  • Ura: Yrityskulttuuritoimisto Leidenschaftin ja henkilöstötutkimustyökalu Siqnin toimitusjohtaja, design-toimisto Kuudennen toimitusjohtaja, Mehiläisen liiketoimintajohtaja

 

Yhteystiedot ja haastattelupyynnöt:

Markus Jussila, liiketoimintajohtaja, 050 346 7570, markus.jussila@eezy.fi

Marleena Bask, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Eezy Oyj, 050 352 3643, marleena.bask@eezy.fi

Uutiset