25.10.2021 Blogikirjoitukset

Sponsorointi osana onnistunutta kilpaurheilua

Eezy on sponsoroinut 16-vuotiasta kilpapujottelussa menestystä kerännyttä Anton Öhmania viime pujottelukautena. Yhteistyö on auttanut nuorta lupausta kohti parempia suorituksia muun muassa välinehankinnoilla.

– Sponsoroinnin merkitys urheilijalle on suuri. Sen avulla urheilija saa näkyvyyttä ja mahdollisesti myös uusia sponsorisopimuksia ja tukea ulkomailla järjestettäviin treenileireihin. Eezyn tuella olen ostanut uusia välineitä viime kauden aikana, kuten monoja, suksia, kypärän, polvisuojan, sauvoja.

Henkilökohtaisena onnistumisena Anton pitää omassa lajissaan SM-kultamitalin voitammista ja oman laskuasentonsa muuttamista.

– Laskin pitkään takapainossa, mutta olen oppinut muuttamaan asentoni enemmän etupainoon, niin suoritukset ovat parantuneet. Pujottelussa tarvittavat ominaisuudet ovat nopeus, taito ja kestävyys, viimeisenä vasta voima. Sanoisin, että kuka vain pystyy oppimaan lajin pariin, mutta lahjakkuus auttaa.

Onnistumisiin arvojen kautta

Eezyn arvot ovat ammattimaisuus, positiivisuus ja rohkeus. Miten näitä arvoja voisi soveltaa kilpaurheilun maailmassa?

– Ammattimaisuutta siten, että tuomarit ovat tarkkoja ja kilpailussa hylätään, jos laskee radan väärin. Lisäksi kilpailut ovat aina järjestetty hyvin. Henkilökuntaa on tarpeeksi ja laskijoiden turvallisuus on huomioitu esimerkiksi pujotteluradan sivuverkoilla. Treeneissä ja kilpailuissa luon itse omalla asenteellani positiivista ilmapiiriä. On myös lisäksi rohkeaa ylipäätänsä laskea jyrkkää mäkeä alas ja muuttaa omaa laskuasentoaan.

Eezyn missio on luoda onnistuneita työkokemuksia. Anton pohtii, että yhteiseen päämäärään pyrkiminen on onnistuneen työkokemuksen lähtökohta.

– Myös tavoitteellisuus, mukava ilmapiiri ja työkaverit tekevät työkokemuksesta onnistuneen.

Mistä Anton unelmoi tällä hetkellä?

– Olen nyt kilpaillut ainoastaan SM-tasolla ja tulevaisuuden haaveissa olisi päästä Euroopan Cupiin ja Maailman Cupiin. Haluaisin päästä myös lukion jälkeen opiskelemaan kauppakorkeakouluun.

Faktalaatikko: Anton Öhman

  • Anton teki läpimurtonsa pujottelussa alle 12-vuotiaiden sarjan vanhimpana Super G -kilpailuissa Levillä, jolloin hän voitti pronssia ja saavutti ensimmäisen paremman sijoituksensa. Ensimmäisen kultamitalinsa hän voitti SM-tason alle 14-vuotiaiden sarjassa.
  • Kaudella 2021 hän voitti kaksi SM-pronssia ja yhden kultamitalin.
  • Tälle kaudelle Anton asettaa itselleen tavoitteeksi saada miesten FIS-pujottelukisoissa pistemääräksi alle 60 pistettä.
Blogikirjoitukset