23.5.2023 Uutiset

Sadat nuoret saavat jälleen kesätyötä Eezy Pikaduunin avulla – vielä ehtii työllistämään

Koululaisten lomat lähestyvät vauhdilla. Sadat nuoret saavat tänäkin vuonna kesätyön työelämän asiantuntijayritys Eezyn Pikaduuni-kesätyökampanjan kautta. Vielä täksi kesäksi on mahdollisuus tarjota työtä nuorelle 2–4 viikoksi. Kampanjan tavoitteena on luoda mahdollisimman monelle nuorelle hyvä työelämäkokemus sekä mahdollisuus lisäansioihin. Kampanjan tuottoja ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Eezy Pikaduuni -kampanja tarjoaa kesätyötä pääasiassa 15–18-vuotiaille. Aiempina vuosina työ on löytynyt esimerkiksi asiakaspalvelutehtävistä, lastenhoidon, varastotöiden tai pihan kunnostustöiden parista. Työllistäjinä voivat toimia yritykset, yhdistykset ja kotitaloudet.   

Työn etsiminen on helppoa. Eezy Pikaduuni -kampanjassa mukana olevassa kaupungissa asuva nuori ilmoittautuu kesätyönhakijaksi. Palkkaa maksetaan kahden viikon kesätyösuhteesta 450 euroa.   

Eezy etsii työpaikan ja hoitaa työpaikan tarjoavan tahon puolesta työnantajavelvoitteet, kuten palkanmaksun sivukuluineen, työsopimuksen, työtodistuksen, vakuutukset ja alkuhaastattelut. Eezy on nuoren tukena koko työsuhteen ajan, vastaa kysymyksiin, antaa vinkkejä CV:n luomiseen ja auttaa tuntikirjauksien tekemisessä.   

Nuoren työllistäminen Eezy Pikaduunin kautta on edullista, sillä kunnat tukevat nuorten työllistymistä osallistumalla nuoren palkkakustannuksiin kesätyöseteleiden tai kesätyötuen muodossa. Työllistäjät hyötyvät kuntien tarjoamista kesätyötuista, sillä tuki on huomioitu työllistäjän hinnassa.

Kesätyöseteliavustusta ei normaalisti myönnetä kotitalouksien tai yksityisten henkilöiden teettämään työhön, joten Eezy Pikaduunin avulla työpaikkoja saadaan luotua lisää kotitalouksissa, koska Eezy toimii nuoren työnantajana.

– Nuorille ensimmäisen työpaikan saaminen ja positiivinen työelämäkokemus on hyvin tärkeä asia työelämään astumisen kannalta. Tänä kesänä me uskomme työllistämisen olevan entistäkin tärkeämpää, kun elämisen kustannukset ovat nousseet – tarvetta lisätienestille siis todella on. Työn tarjoaminen on kotitalouksille hyvin edullista ja työn merkitys on nuorelle suuri, sanoo Eezy Pikaduunista vastaava HR-konsultti Emma Sairanen.   

Viime vuonna työllistettiin 750 nuorta. Tänä vuonna hakemuksia on tullut jo yli 1800.    

– Mitä enemmän saamme työtä tarjoavia tahoja, sitä useampi nuori työllistyy ja saa jalansijan työelämään, kirittää Sairanen työnantajia.    

Eezy Pikaduuni -kampanja on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Sen avulla on työllistetty yli 4000 nuorta ympäri Suomea. Pikaduuni työllistää nuoria tänä kesänä Porissa, Raumalla, Haminassa, Kouvolassa, Espoossa, Helsingissä, Vantaalla, Lahdessa, Lohjalla, Seinäjoella, Kuopiossa, Rovaniemellä, Oulussa ja Joensuussa.  

Kampanjan tuottoja on ohjattu vuosittain nuoriin kohdistuvaan hyväntekeväisyyteen. Viime vuonna Pikaduunin tuottoja lahjoitettiin SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastushankkeeseen. 

Mikä on Eezy Pikaduuni  

  • tarjoaa 60–120 tunnin työjaksoja pääosin 15–18-vuotiaille nuorille  
  • työllistäjänä toimivat yritykset, yhdistykset ja kotitaloudet  
  • toiminut vuodesta 2015  
  • työllistänyt jo yli 4 000 nuorta 
  • vuonna 2022 työllisti noin 750 nuorta 
  • kesätyösetelin ja kesätyötuen euromääräinen arvo määräytyy kaupunkikohtaisesti
  • osassa kaupunkeja kaikki tietyn ikäiset nuoret saavat kesätyösetelin ja osassa setelin saa vasta työpaikan löydyttyä
  • kesällä 2023 mukana olevat kaupungit: Pori, Rauma, Hamina, Kouvola, Espoo, Helsinki, Vantaa, Lahti, Lohja, Seinäjoki, Kuopio, Rovaniemi, Oulu ja Joensuu  

Lisää tietoa: pikaduuni.fi/

 

Lisätiedot ja haastattelut:  

HR-konsultti 
Emma Sairanen 
050 300 7931/emma.sairanen@eezy.fi 

Viestintä- ja markkinointijohtaja   
Marleena Bask   
050 352 3643/marleena.bask@eezy.fi  

Uutiset