6.10.2022 Blogikirjoitukset

Saana Patronen, 17: Pikaduunista ensimmäinen työpaikka

Kuulin Eezyn Pikaduunista ensimmäisen kerran opinto-ohjaajaltani ja olen nyt työllistynyt sen kautta jo kahtena kesänä. Pikaduuni on nuorille suunnattu kesätyökampanja, jossa 15-19-vuotias nuori voi työllistyä eri yrityksiin tai kotitalouksiin kahden viikon ajaksi.

Ensimmäisellä kerralla työllistyin lähiseudullani asuvaan perheeseen ja työnkuvaani kuului lastenhoito sekä erilaiset kotiaskareet. Työ oli mukavaa, sillä vietimme lasten kanssa paljon aikaa ulkona leikkien sekä pelaillen. Lisäksi lasten hoitaminen kannusti omatoimisuuteen ja itseohjautuvuuteen, sillä heistä huolehtiminen oli minun vastuullani.

Tänä kesänä olin töissä Eezy Henkilöstöpalveluiden toimistolla, jossa pääsin muun muassa opettelemaan erilaisten tietokoneohjelmien sekä -sovellusten käyttöä. Lisäksi pääsin mukaan työhaastatteluihin sekä erilaisiin palavereihin. Kaikki toimistolla olivat minulle todella mukavia ja auttoivat aina, kun minulla oli jotakin kysyttävää.

Vaikeuksien kautta voittoon

Työ toimistolla tuntui kuitenkin aluksi hieman haastavalta, sillä yritysmaailma ei ollut minulle entuudestaan tuttu. Päivien edetessä asiat selkeytyivät ja omaksuin uudet työskentelytavat. Opin siis paljon esimerkiksi yritysten toiminnasta sekä palkkojen maksusta. Lisäksi pääsin kehittämään yhteistyötaitojani, jotka ovat tulevaisuuden kannalta todella tärkeitä.

Suosittelen sinuakin hakemaan töitä Pikaduunin kautta, sillä he auttavat nuoria löytämään juuri itselle sopivan työpaikan. Työkokemus on hyväksi tulevaisuuden kannalta ja lisäksi pääset tienaamaan omaa rahaa sekä oppimaan uusia asioita. Kahden viikon työjaksot saattavat myös auttaa ymmärtämään millaiseen ammattiin haluat tulevaisuudessa työllistyä!

Blogikirjoitukset