27.9.2022 Uutiset

Pikaduunista apu nuorten syrjäytymiseen

Eezy Pikaduuni on vuodesta 2015 toiminut kampanja, jonka tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä tarjoamalla yhä useammalle 14-19-vuotiaalle mahdollisuutta kesätyöhön. Pikaduuni auttaa nuoria pääsemään kiinni työelämään työllistämällä heitä yrityksemme kautta noin kahden viikon (60h) kesätyöjaksolle. Tämä edesauttaa myös ehkäisemään nuorten syrjäytymistä ja mahdollistaa kaikille nuorille yhtäläisen mahdollisuuden kesätyön saamiseen. Kesällä 2022 Pikaduuni työllisti lähes 800 nuorta erilaisiin yrityksiin sekä kotitalouksiin.

Yksi kesän 2022 pikaduunilaisista oli Saga Haapsaari, 16, joka työskenteli Lohjalla sijaitsevassa Sydänvohveli-kahvilassa. Hän oli kuullut Pikaduunista tuttaviltaan, jotka olivat viime kesänä pyytäneet Sagaa hoitamaan lapsiaan juuri Pikaduunin kautta.

-Kivoin muisto Pikaduunista on ollut uusiin ihmisiin tutustuminen. Suosittelen sitä kaikille nuorille, sillä Pikaduunin kautta saa työkokemusta sekä omaa rahaa kesäksi!

Sagan työnantajana Sydänvohvelissa toimi Reeta Kinnunen, joka on samalla myös Nuorisoduunit ry:n puheenjohtaja.

-Perustimme viime keväänä Nuorisoduunit ry-yhdistyksen ja sen kautta syntyi myös ajatus Sydänvohveli-kahvilasta, johon voisimme työllistää nuoria kesätöihin. Tämä on nyt siis Sydänvohvelin toinen toimintakesä. Olen itse aiemmin työllistänyt Pikaduunin kautta meille kesäapulaisia kotiin ja ajattelimme, että Pikaduunia voisi hyödyntää myös tässä meidän kesäkahvilatoiminnassa.

Reetan mielestä onkin todella tärkeää, että Eezy mahdollistaa tällaisen toiminnan ja ottaa koppia nuorten kesätyöllistämisestä. Hän arvostaa myös sitä, miten helppoa Pikaduunin kautta on työllistää nuoria, sillä esimerkiksi myös palkanmaksu tapahtuu kokonaan Eezyn kautta.

-Suosittelen ehdottomasti muitakin yrityksiä sekä yhdistyksiä työllistämään nuoria Pikaduunin kautta!

Uutiset