11.5.2022 Tarinat

ONNISTUMISTARINA – ”Opin kääntämään epävarmuuden onnistumiseksi”

Sanna Vuorenoja aloitti viime syksynä Eezyn Ruoholahden toimistossa aulapalveluhenkilönä. Vaikka hän viihtyi työssään erinomaisesti, yllättävä mahdollisuus siirtyä Eezyn Kevytyrittäjien palkanlaskentaan vei mennessään.

– Olin aiemmin ajatellut, että aulapalvelutyössä toimiminen olisi minun juttuni. Siinä kohdataan todella paljon ihmisiä ja se sopii tällaiselle sosiaaliselle henkilölle. Kun Eezyn Kevytyrittäjissä avautui paikka palkanlaskentaan, päätin kuitenkin haastaa itseni!

Palkanlaskenta on Sannalle tuttua jo entuudestaan, mutta hänen uusi tehtävänkuvansa on silti hyvin erilainen verrattuna aiempaan. Lisäksi hänen työpäiviinsä kuuluu paljon asiakaspalvelua, sillä moni asiakas tarvitsee opastusta palkkoihin liittyvissä asioissa.

-Työ vaatii todella paljon tarkkuutta, priorisoimista sekä erilaisten asioiden selvittelyä. Olen kuitenkin viihtynyt todella hyvin ja meillä on täällä ihan mahtava työporukka!

Uusi työ toi kuitenkin mukanaan myös epävarmuutta sekä painetta aikatauluista.

-Palkat pitää luonnollisesti saada asiakkaille ajallaan ja alkuun pelkäsin, etten ehtisi hoitaa tehtäviäni ajoissa. Se aiheutti vähän stressiä.

Kohtaamiskeskustelu Sannan esimiehen kanssa valoi häneen kuitenkin uutta uskoa, sillä hän sai kannustavaa palautetta jatkaa samaan malliin. Siinä vaiheessa epävarmuus kääntyikin onnistumiseksi.

Onnistumisien kautta lisää vastuuta

Nyt Sanna on jo ehtinyt saamaan itselleen uuden vastuualueen ja oppinut sitä kautta enemmän ja enemmän nykyisestä työstään.

-Tällä hetkellä vastaan Express-palkoista, joissa myönnetään tekijöille ”ennakkopalkkaa” eli luottoa. Vaikka uudet hommat vaativat aina tuplasti enemmän tarkkuutta, on niiden opettelu ollut myös todella kivaa.

Tarkkuutta vaativa työ vaatii luonnollisesti myös pään säännöllistä nollaamista. Siinä asiassa Sanna turvautuu liikuntaan, joka on hänen mielestään paras keino rentoutumiseen.

-Juoksulenkit ulkosalla auttavat saamaan ajatukset hetkeksi muihin asioihin, jotta jaksaa taas keskittyä töissä oleelliseen. Välillä myös jooga auttaa rauhoittumiseen.

Vaikka tällä hetkellä elämä hymyilee leveästi ja Sanna viihtyy työssään erinomaisesti, on hänellä vielä yksi työelämän unelma saavutettavanaan.

-Toivoisin jonain päivänä työskenteleväni ammatissa, jossa hyväntekeväisyys olisi vahvasti mukana. Hyväntekeväisyys on aina ollut lähellä sydäntäni, joten olisi unelmien täyttymys tehdä sitä ihan työkseen!

Tarinat