14.9.2020 Blogikirjoitukset

Miten hakea töitä kesän jälkeen?

Kesä alkaa vähitellen kääntymään syksyyn ja samalla yrityksissä alkaa olla kesälomat vietetty. Katseita aletaan kääntämään tuleviin koitoksiin sekä aletaan pohtia loppuvuotta ja sen tuomia kiireitä. Kesälomien jälkeen tehdään päätöksiä myös loppuvuoden rekryistä. Tämä on hyvä niin vakituista työtä hakeville kuin opiskelijoille, jotka kaipaavat osa-aikaisia duuneja opiskelujen oheen. Eikä tästä hetkestä enää ole kuin pari kuukautta ennen kuin aletaan jo etsiä joulun kiireapulaisia.

Miten sitten erottua hakijamassasta näinä aikoina, kun työnhakijoita on poikkeuksellisen kevään jäljiltä paljon kilpailemassa samoista työpaikoista?

Täytä hakemus heti, kun näet mielenkiintoisen työpaikkailmoituksen. Hakijoita käydään monesti läpi jo hakuaikana ja paikat täytetään sopivan henkilön löydyttyä, joten varmista omalta osaltasi hakemuksesi mukana olo. Täytä myös työhakemus huolellisesti ja kerro itsestäsi kattavasti. Huolellisesti täytetty hakemus varmistaa sen, ettet tipu pois kisasta heti alkuun vain sen takia, ettei olisi jaksanut käyttää muutamaa minuuttia ylimääräistä aikaa hakemuksen täyttöön. Liitä mukaan CV. Sitä kuitenkin kysytään, tai oikeastaan se vaaditaan lähes aina, joten miksi jättäisi sen pois ja lähettäisi vasta pyydettäessä?

Koska massasta on entistä tärkeämpi erottua, mikset laittaisi mukaan video-CV:tä tai videohakemusta? Näitä aina välillä pyydetään muutenkin, mutta ilman pyytämistäkin ne voi laittaa mukaan hakemukseen. Nuo kummatkin ovat mitä parhain keino erottua massasta. Lisäksi videosta tulee kaikista parhaiten esille ihminen hakemuksen takaa eli SINÄ. Näihin kannattaa panostaa ja tehdä laadukas video-CV valmiiksi. Digiaikana harjoittelu ei maksa mitään muuta kuin aikaa. Tuo panostus on hyvä sijoitus työnhaun kannalta.

Omalla aktiivisuudella on monesti positiivisia seurauksia. Voit myös kertoa somessa etsiväsi työtä! Lue aikaisemmin julkaistu kirjoitus aiheesta täältä: https://eezy.fi/ajankohtaiset/miksi-somessa-kannattaa-huudella-olevansa-tyoton

Summa summarum:

  • Ole ripeä! Älä jätä hakemista huomiselle, jos voit tehdä sen tänään.
  • Panosta hakemiseen ja hakemuksen täyttöön oikeasti.
  • Laadukas video-CV mukaan, vaikka sitä ei olisi pyydetty.
  • Huuda somessa etsiväsi uutta duunia. Verkostoissa on voimaa.
Blogikirjoitukset