Miksi kesätöihin kannattaa mennä?

Tätä moni varmasti kysyy, kun pohtii, uhraisiko lomakuukautensa työnteolle. Näin ainakin olen itse joskus miettinyt. Onneksi kuitenkin tulin siihen tulokseen, että kyllä kesällä kannattaa tehdä myös töitä rantatuolissa makoilun lisäksi. Vaikka se ei aina vaikuta kaikkein hauskimmalta vaihtoehdolta kauniina kesäpäivänä, on se silti kannattavaa ja jopa palkitsevaa (enkä puhu pelkästään rahasta).

Puhutaan kuitenkin vähän rahasta

Kun ensimmäinen palkka kilahtaa tilille, on olo mitä ylpein. Minä tein töitä tämän eteen ja nyt saan käyttää sen parhaaksi katsomallani tavalla, eikä kellään ole siihen mitään sanomista. Näin minä ainakin ajattelin, kunnes tajusin, että se raha myös lähtee tililtä ostoksia tehdessä. Yhtäkkiä oivalsin, miksi aikuiset aina puhuvat siitä, ettei raha kasva puussa. Asioiden hintaa alkaa tutkia ihan uudesta näkökulmasta. Oman rahan tienaaminen on hienoa, mutta se avaa samalla uusia näkökulmia elämästä ja opettaa arvostamaan asioita eri tavalla.

Itsenäistyminen tuo mukanaan vastuuta

Itsenäistyminen on yksi parhaimmista sivutuotteista, joita kesätyö voi tarjota ja siihen liittyy paljon muutakin kuin oman rahan tienaaminen. Töiden alkaessa olet myös vastuussa omista tekemisistäsi jollekin toiselle. Jokainen on varmasti kuullut lauseen ’’valta tuo mukanaan vastuuta’’ ja se pätee töissäkin. Olet ehkä itsenäistynyt ja tienannut omat rahasi, mutta samalla olet vastuussa tekemästäsi työstä. Olen useasti mokannut töissä ja se ei koskaan tunnut kivalta. Se kuitenkin kuuluu asiaan ja auttaa kehittämään omaa osaamista. Virheitä sattuu kaikille ja niiden välttämistä tärkeämpää onkin se, miten ne käsittelee ja mitä niistä oppii.

Lopussa kiitos seisoo

Kolikon kääntöpuolella on hyvästä työstä saatu kiitos. Kun saa hyvää palautetta tekemästään työstä, muistaa miksi sitä tekee. Ylpeys omasta työnjäljestä kasvattaa luottamusta omaan osaamiseen rohkaisee myös jatkossa pyrkimään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Vastaus otsikon kysymykseen: kesätöihin kannattaa mennä, koska se tuo mukanaan uusia kokemuksia ja tarjoaa mahdollisuuden kehittää itseään työntekijänä. Töissä saattaa joskus olla myös ihan hauskaa. Näitä uusia kokemuksia ja mahdollisuuksia löytyy nyt Eezy-kesän kamppissivuilta, jonne on lisätty tulevan kesän parhaat työpaikat. Käy tutustumassa, jos olet vielä kesätyöpaikkaa vailla!

-Peppi Kiiski / Eezyn someharkkari

Blogikirjoitukset