11.3.2021 Uutiset

Mikaela Ingberg aloitti HR-konsulttina Eezy Unitedilla – ”Urheilijoiden asioiden edistäminen on lähellä sydäntäni”

Pitkän uran maailman huipulla keihäänheitossa tehnyt Mikaela Ingberg aloitti Eezy Unitedilla HR-konsulttina vuodenvaihteessa. Urheilu-urallaan Mikaela heitti keihästä 15:ssä aikuisten arvokisoissa, voittaen kolme arvokisamitalia ja heittäen useita finaalipaikkoja. Hieno ura päättyi keväällä 2010, jonka jälkeen Mikaela työskenteli 10 vuotta eri urheiluorganisaatioissa ja järjestöissä. Eezy Unitedille tie toi opintojen kautta.

– Oman työuran kehityksen kannalta ajattelin, että olisi hyvä nähdä jotain muutakin. Törmäsin Aallon EE HR-asiantuntijakoulutukseen ja siihen koulutukseen vaadittiin työpaikka, jossa voi soveltaa opintoja. Muistin törmänneeni Eezy Unitediin, ja oman taustani urheilun toimijoiden ja kaksoisuran parissa työskentelystä, sekä laajan verkostoni takia kiinnostuin ja kysyin Antti-Jussi Niemeltä, jos myös heillä olisi tarvetta lisäkäsille, Mikaela kertoo.

Mikaela on toiminut monessa paikassa urheilun edustajana luottamustehtävissä, kuten esimerkiksi Euroopan yleisurheiluliitossa urheilijavaliokunnan puheenjohtajana 6 vuotta ja Olympiakomitean urheilijavaliokunnassa 8 vuotta, joista neljä vuotta hän oli Olympiakomitean hallituksessa.

– Urheilijoiden asioiden edistäminen on lähellä sydäntäni, niin tämä työ sopi todella hyvin siihen, Mikaela jatkaa.

Eezy Unitedin tavoite on luoda urheilijoille yksi paikka, missä työn ja urheilun yhdistäminen onnistuu aina. Eezy United auttaa urheilijoita muun muassa tunnistamaan omia urheilun kautta saatuja vahvuuksia, joita urheilija pystyy hyödyntämään ja sitä kautta menestymään myös työelämässä.

– Itselleni urheilu on antanut paljon mahtavia kokemuksia. Olen oppinut todella paljon, kun olen matkustanut ympäri maailmaa, sekä toiminut erilaisten ihmisten ja kulttuurien kanssa. Samalla olen oppinut itsestäni heikkouksia ja vahvuuksia. Yksilölajissa vastaat yksin kaikesta, mutta tarvitset ympärillesi kuitenkin tiimin, ja olet tiimin johtaja samalla, kun pitää tehdä se tulos. Urheilija–valmentaja tiimi on todella tiivis, jolloin kommunikaation ja molemminpuolisen luottamuksen ja kunnioituksen tärkeys korostuu. Pitkä ura muokkasi minua ihmisenä todella paljon ja on vaikuttanut tapaani tehdä töitä ja elää, Mikaela kertoo oman urheilu-uran tuomista vahvuuksista.

– Yhteistyö Antti-Jussi Niemen ja Toni Dahlmanin kanssa on sujunut todella hyvin, omat roolit ovat löytyneet luontevasti ja jokaisella meillä on omat vahvuusalueet. Näen, että Eezy Unitedille on selkeästi tarvetta, esimerkiksi kaksoisura alkaa olla koko ajan tunnetumpi käsite. Kaksoisurassa on myös positiivisia vaikutuksia urheilu-uraan, kun urheilijan itseluottamus ja pätevyyden tunne kasvaa, Mikaela päättää.

Eezy Unitedin ensimmäinen vuosi oli onnistunut

Maaliskuun ensimmäinen päivä Eezy United vietti vuosipäiväänsä. Ensimmäistä vuotta on varjostanut koronapandemia, mutta siitä huolimatta yrityksen toimintaa on pystytty jatkuvasti kasvattamaan ja kehittämään. Ensimmäisen vuoden aikana Eezy United työllisti lukuisia urheilijoita erilaisiin työtehtäviin ja löysi rinnalleen upeita yhteistyökumppaneita.

– Vuoden aikana Eezy United on löytänyt paikkansa suomalaisilla työmarkkinoilla. Voidaan olla ylpeitä siitä, että on autettu satoja urheilijoita työelämän alkuun yhdessä meidän asiakkaiden kanssa, Eezy Oyj:n toimitusjohtaja Sami Asikainen kommentoi.

Uutiset