29.6.2021 Blogikirjoitukset

Kuluvaaka arvostaa urheilijan ominaisuuksia työelämässä – ”Tavallaan annan heille treeniohjelman, jota he noudattavat.”

Nopeasti kasvava yritys Kuluvaaka työllistää urheilijoita, koska näkee heissä paljon ominaisuuksia, jotka soveltuvat alalle. Eezy Unitedin kautta Kuluvaakalle työllistyi kaksi urheilijaa. Kuluvaaka on riippumaton ostamisen asiantuntija, joka auditioi ja ostaa kaikki yrityksen palvelut yritysten puolesta. Yrityksen tarkoitus on parantaa suomalaisten yritysten kilpailukykyä ja pienentää yritysten kuluja. Isona missiona Kuluvaakalla on tuoda sopiva neuvotteluvoima keskisuurille yrityksille neuvottelupöytiin. Koronapandemian vaikutusten takia Kuluvaakan kysyntä on kasvanut suuresti, kun yritykset tarvitsevat kulujaan pienemmäksi.

Kuluvaakan myyntijohtaja Jarkko Kulmalahti luettelee pitkän listan urheilijoiden ominaisuuksia, joita heille työllistyneet urheilijat ovat pystyneet hyödyntämään työssään.

– Työhön sitoutuminen urheilijoilla on kovaa. Urheilijoilla on tervettä kilpailuhenkisyyttä, ja he ymmärtävät, että vika löytyy harvoin muualta kuin peilistä. Kunnianhimoa löytyy myös. Meillä on toimiva malli, jossa onnistuminen on itsestä kiinni ja se sopii urheilijoille hyvin. Tavallaan annan heille treeniohjelman, jota he noudattavat ja tulos on sen mukaista, miten tekee hommia. Urheilijat eivät myöskään lannistu virheistä ja uskaltavat mennä epämukavuusalueelle ja ylittää itsensä, jota tällä alalla tarvitaan.

Kuluvaakan haasteena on se, että yritys ei voi rekrytä valmiita ihmisiä, vaan heille työllistyvillä tulee olla halu oppia uutta, joka vaatii kotiläksyjen tekemistä ja intohimoa alaa kohtaan. Myyntijohtajan roolissakin Kulmalahti kokee oppivansa joka päivä jotain uutta.

– Työntekijöille Kuluvaaka on hyvä oppimispaikka, kun tekijät oppivat ymmärtämään eri palveluiden hinnat ja kukaan ei ole valmis koskaan. Itsellenikin tulee päivittäin uusia asioita. Meillä on kuitenkin joukko moniosaajia töissä ja autamme toinen toisiamme. Etsimmekin henkilöitä töihin, joilla asenne on kohdallaan ja aito tahtotila auttaa yritystä. Eezy Unitedin kautta saimmekin aktiivisen ja nopean yhteistyön kautta Ilpon ja Juhon meille töihin, joista huokuu nämä asiat.

Jalkapalloilija Juho Mäkelä etsi haasteista työmaailmasta – ”Tämä on itselleni hyppy tuntemattomaan.”

Jalkapalloilija Juho Mäkelä haki uudenlaisia haasteita työmaailmasta, kun sopimus AC Oulun kanssa päättyi viime syksynä marraskuussa. Mäkelä oli kuullut jalkapallon pelaajayhdistyksen kautta Eezy Unitedista, joka auttaa urheilijoita hyödyntämään urheilusta saatuja ominaisuuksia ja työllistymään niin urheilu-uran aikana kuin sen jälkeenkin. Elämäntilanteeseen ja uraan sopivaa haastetta ei jalkapallon parista löytynyt, mutta työpaikka löytyi asiakkuuspäällikkönä Kuluvaakalta.

– Kuluvaaka teki minuun todella suuren vaikutuksen konseptillaan ja yritys on muutenkin todella mielenkiintoinen. Iso kiitos Kuluvaakalle ja Jarkolle ylipäätään luottamuksesta, on ollut todella hienoa liittyä tällaiseen tiimiin. Kuluvaaka on lisäksi yrityksenä todella mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa, joten tunnen, että olen liittynyt tähän tiimiin juuri oikeaan aikaan.

– Tämä on itselleni hyppy tuntemattomaan, mutta olen iloinen, että otin haasteen vastaan. Olen nimittäin oppinut uutta aivan valtavasti jo ensimmäisen kuukauden aikana.

Maisteriksikin opiskellut Mäkelä näkee itsessään paljon urheilun kautta saatuja ominaisuuksia, joista hyötyy työssään asiakkuuspäällikkönä Kuluvaakalla.

– Jokainen asiakkuus on tiimityö. Koen suurta hyötyä siitä, että olen urheilu-urallani saanut työskennellä erilaisissa joukkueissa erilaisten ihmisten kanssa. Sieltä kumpuavat hyvät vuorovaikutustaidot, kuten myös sitoutuminen kovaan työntekoon sekä motivaatio itsensä kehittämiseen joka päivä. Laitan itseni täysillä likoon ja teen hyvin intohimoisesti sitä työtä mitä teen, oli se sitten urheilua tai muuta työtä.

– Kiitos vielä Eezy Unitedille tästä välittämisestä. Ihan loistavasti järjestetty prosessi, joka on joustanut oman elämäntilanteeni mukaan. Tästä jäi itselleni todella hyvä kokemus, ja suosittelenkin Eezy Unitedia lämpimästi kaikille urheilijoille, niin aktiiveille kuin uransa jo päättäneille.

Koripalloilija Ilpo Pehkonen haluaa nyt keskittyä työuran luomiseen

Kymmenen vuotta Korisliigaakin pelannut Ilpo Pehkonen on nyt urheilu-uran jälkeisessä siirtymävaiheessa ja haluaa keskittyä työuraan.

– Opiskelin Australiassa urheilujohtamisen kauppatieteiden maisteriksi ja pelasin siellä maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla koripalloa. Valmistumisen jälkeen oli tarkoitus jäädä myös Australiaan töihin, mutta koronan takia tuli muutto takaisin Suomeen ja tein omalla toiminimellä eri urheiluprojekteja. Marraskuussa pääsin sitten Kuluvaakalle töihin.

Australiasta tutkinnon kanssa Suomeen palannut koripalloilija on kokenut työn Kuluvaakalla olevan sopivan haastavaa ja opettavaista.

– Tietty monotonisuus loistaa poissaolollaan ja työskentelen asiakasrajapinnassa ja kontaktissa koko ajan, mikä sopii todella hyvin luonteelleni. Tykkään olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Pystyn työssäni myös haastamaan itseäni ja oppimaan koko ajan uutta. Urheilusta tuttu toistojen tekeminen oikeissa määrin näkyy myös myyntityössä, jossa teet myös toistoja päivittäin. Lisäksi urheilun kautta ympärilläni on aina ollut erilaisia persoonia erilaisista kulttuureista, joka on opettanut myös mukautumaan toisen ihmisen toimintatapoihin.

– Eezy Unitedin kautta työllistyminen oli mutkatonta yhteistyötä, todella suoraviivaista ja tehokasta. Tämä työ natsasi omiin taustoihini todella hyvin.

Blogikirjoitukset