Kesätyötä mä metsästän, tahdon saada uuden

Kolahtiko sähköpostiisi viesti, joka alkoi sanoilla ”valitettavasti valintamme ei juuri nyt kohdistunut sinuun”? Älä masennu. Näillä vinkeillä parannat mahdollisuuksia päästä unelmiesi kesätyöpaikkaan ensi kesänä tai jos hyvä säkä käy, löydät uuden duunin jo tälle kesälle. Hinaa siis työnhakulippusi salkoon ja lähde päättäväisesti kohti uusia uria.

Pyydä perusteluja

Oliko kieltävässä vastauksessa perusteluja hylkäämiselle? Jos ei, niin pyydä niitä rohkeasti. Rekrytoijan tai HR-konsultin antama palaute auttaa sinua kehittämään itseäsi, jos hakemasi työ oli juuri se, jonka todella haluat. Hanki opiskelujesi oheen osa-aikatyö, joka vastaa tavoitteitasi, käy verkkokurssi tai pyydä apua ystävältä. Ole aktiivinen ja halukas oppimaan uutta.

Näytä halusi työllistyä

Vastaa kieltävään viestiin. Kiitä saamastasi palautteesta ja kerro, että olet edelleen kiinnostunut työpaikasta. Voi olla, että valittu henkilö ei otakaan tarjottua työtä vastaan tai yritykseen avautuu lisää osaamistasi vastaavia työpaikkoja.

Näy ja kuulu

Ole oman itsesi äänitorvi. Pistä some laulamaan! Tee itsestäsi myyntikampanja sosiaalisen median kanaviin. Kerro mitä osaat, anna asenteesi näkyä. Kerro ystävillesi ja tuttavillesi, että etsit töitä, liity paikkakuntasi Facebook-ryhmään. Ole rohkea ja heittäydy!

Työllistä itse itsesi

Tarjoa osaamistasi ja apuasi lähiseudun naapurustolle ja lähiseudun asukkaille. Tee pihatöitä, käy kaupassa, hoida lapsia, ulkoiluta koiria, perusta pyöräkorjaamo, myy leivoksia, auta internetin käytössä. Mieti mitä osaat, mitä halua tehdä, mitä voit tehdä ja minkälaiselle avulla on tarvetta.

Pidä silmät ja korvat auki koko ajan

Kesätyöpaikkoja voi aueta nopeallakin aikataululla lähempänä kesää, kesälläkin. Älä siis luovuta! Mahdollinen hellekesä poikii lisäpaikkoja esim. jäätelökioskeihin, torille, ravintoloiden terasseille, SUP-lautavuokraamoihin ja muunlaisiin sesonkitöihin.

Hae rohkeasti

Vaikka et mielestäsi täytäkään kaikkia hakuilmoituksessa listattuja kriteerejä, lähetä kuitenkin hakemus. Jos sinulla ei ole varsinaista työkokemusta, niin kerro harrastuksistasi ja painota muuta kokemustasi, sillä nekin kehittävät työelämätaitoja, kuten vuorovaikutusta, oma-aloitteisuutta ja vastuunkantoa. Valmennatko junnuja jalkapallossa? Oletko auttanut äitiäsi pitopalveluyrityksessä? Vedätkö lasten askartelukerhoa? Oletko ollut riparilla isosena?

Filmaa osaamisesi

Tee video somekanavaasi tai YouTubeen, jossa esittelet osaamistasi. Itse videokin on taidonnäytteesi: olet kameran edessä luonteva, kuvaat hyvin ja hallitset editoinnin.

Tule keikkatyöläiseksi Eezylle

Hyvä vaihtoehto on myös tehdä keikkatöitä Eezyn kautta. Siinä ohella ehtii hyvin nauttia myös kesästä.

Asenne ratkaisee

Olen kirjoittanut useita työnhakuilmoituksia. Niissä mainitaan aina asenne. Anna siis A-luokan asenteesi näkyä hakemuksessasi, työhaastattelussa, ei-vastauksen vastaanottamisessa ja itsesi kehittämisessä. Se avulla pääset eteenpäin myötä- ja vastatuulessa.

Jalkaudu

Kerro miksi sinä olisit tämän kesän timanttisin kesätyöntekijä, printtaa pino perusteluitasi ja lähde työnhakuun. Käy henkilökohtaisesti yrityksissä, jotka sinua kiinnostavat, vaikka he eivät etsisikään työntekijää. He eivät ehkä tiedä, että tarvitset juuri sinunlaisesi helmen jeesaamaan kesäksi. 

Heittäydy hulvattomaksi

Printtaa paitaasi kysymys ”Olisiko kesätöitä tarjolla? Tässä on tekijä.” Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka mahdollisuus kävelisi kadulla vastaan. 😉

-Hanna Hautala / Eezyn HR-konsultti

Blogikirjoitukset