Mies leikkaa pensasta kypärä päässä
19.6.2024 Uutiset

Kesätyönhakijoiden määrä kaksinkertaistui – rakennusalalla hakijoita nelinkertainen määrä vuoteen 2023 verrattuna

Työelämän asiantuntijatalo Eezyn kautta avoinna olleisiin kesätöihin tuli tänä vuonna ennätyksellinen määrä hakemuksia. Kesäkuun puoliväliin mennessä Eezy Henkilöstöpalveluille saapui yli 29 000 kesätyöhakemusta – kaksi kertaa enemmän kuin edellisenä vuonna. Avoinna olleiden paikkojen määrä puolestaan laski noin 8% vuoteen 2023 verrattuna. Keskimäärin hakemuksia saapui 90 yhtä avointa paikkaa kohden, mutta hajonta eri toimialojen välillä on suurta. Erityisesti rakennusalan ahdinko heijastuu myös kesätyöhakuihin.

”Rakennusalan hauissa liikkeellä on paljon työttömiä osaajia joten vähistä alan työpaikoista on äärimmäisen kova kilpailu. Tänä vuonna yhtä avointa rakennusalan paikkaa kohden saapui 120 hakemusta – lähes neljä kertaa enemmän kuin vuonna 2023” kertoo Eezy Henkilöstöpalveluiden palvelutuotanto- ja kehitysjohtaja Jarno Juola.

Eezy työllistää kesätyöntekijöitä monipuolisesti eri toimialoille. Lukujen valossa tänä vuonna helpointa on ollut saada kesätöitä kaupan alalta, jossa hakemusten ja avoinna olleiden paikkojen suhde (39:1) pysyi lähes ennallaan (37:1 vuonna 2023). Määrällisesti eniten avoimia kesätyöpaikkoja oli – ja on – tänäkin vuonna tarjolla horeca-sektorilla. Juolalla onkin kesätöistä yhä kiinnostuneille lohdullinen viesti:

Jotkut yritykset havahtuvat kesätyöntekijöiden hankintaan myöhään, joten kesätyöpaikkoja on edelleen saatavilla, varsinkin isoissa kaupungeissa. Erityisesti ravintola-alalla ja logistiikan parissa on yhä kesätyötä tarjolla.

Kesätyönhakijoita eniten kiinnostaneet toimialat 2024: 

  1. Horeca
  2. Teollisuus
  3. Logistiikka
  4. Rakentaminen
  5. Kiinteistöpalvelut

Kesätöitä eniten tarjonneet toimialat 2024: 

  1. Horeca
  2. Teollisuus
  3. Logistiikka
  4. Kauppa
  5. Kiinteistöpalvelut

(Listausten perusteena hakemusten ja avoinna olleiden paikkojen lukumäärät. Lähde: Eezy Henkilöstöpalvelut)

 

Lisätiedot, haastattelut:  

Jarno Juola, palvelutuotanto- ja kehitysjohtaja, Eezy Henkilöstöpalvelut
jarno.juola@eezy.fi, p. 040 307 5231

Marleena Bask, viestintä- ja markkinointijohtaja, Eezy Oyj
marleena.bask@eezy.fi, p. 050 352 3643

Uutiset