27.1.2021 Blogikirjoitukset

Huippu-urheilun ja työn yhdistäminen – SM-kultaa voittanut Senja Mäkitörmä työllistyi Eezy Unitedin kautta

Kuulantyönnön Suomen mestari Senja Mäkitörmä työllistyi Eezy Unitedin kautta Partners at Nosteelle assistentiksi marraskuun tienoilla. Pienestä asti yleisurheilleella Senjalla on taskussa kolme SM-kultaa viimeiseltä kolmelta vuodelta, sekä kokemusta EM-kisoista ja Universiaadeista. Kuulantyöntäjän tavoitteena on pääsy EM-kärkeen. Senja kertoo työn ja urheilun yhdistämisen onnistuvan hyvin.

– Aiemmin opiskelin urheilun ohessa. Valmistuin Aallon Kauppakorkeakoulusta ja nyt tämä työ on sopinut hyvin harjoittelun ja kilpailujen kanssa. Tykkään siitä, että päivissä on täytettä ja teen tällä hetkellä töitä noin kuusi tuntia päivässä, mikä mahdollistaa ammattimaisen harjoittelun. Kun esimerkiksi leirien aiheuttamat poissaolot sopii ajoissa, ei niistäkään koidu haittaa, Senja kommentoi työn ja urheilun yhdistämistä.

Senja sai syksyllä sähköpostia pääkaupunkiseudun urheiluakatemialta Urhealta, jossa oli tietoa Eezy Unitedista. Kuulantyöntäjä ajatteli, että ei ainakaan menettäisi mitään laittamalla avoimen hakemuksen ja pian hakemuksen jälkeen hän pääsi työhaastatteluun.

– Eezy Unitedin hakuprosessi oli sujuva, ensin oli haastattelu Eezyllä ja sitten Partners at Nosteella, Senja kertoo.

Senjan työpäivät ovat sujuneet hyvin monipuolisten työtehtävien kanssa, ja urheilija on viihtynyt hyvin uudessa työpaikassaan. Senja kokee, että urheilu-uran aikana kehittyneistä ominaisuuksista on ollut paljon hyötyä myös työtehtävien hoitamisessa.

– Urheilun kautta kunnianhimo, halu tehdä hommat mahdollisimman hyvin ja priorisointi ovat auttaneet juuri tässä työssä suuresti. Erityisesti hyötyä on ollut siitä, kun on tottunut pitämään montaa lankaa käsissä yhtä aikaa, Senja pohtii vahvuuksiaan työssä.

Partners at Noste luottaa urheilijoihin työntekijöinä

Partners at Noste on erikoistunut kiinteistökehitykseen ja rakennusprojektien projektinjohtoon. Nosteelle ajankohtaista on muun muassa etätöiden lisääntymisen myötä yrityksille liian isoiksi muodostuneiden toimistotilojen tehostaminen. Nosteen toimitusjohtaja Laura Vatanen kuvailee yrityksen toimivan muutoksien kapellimestareina.

Yritys oli miettinyt jo pidempään assistentin tarvetta ja kun Laura huomasi Eezy Unitedin Linkedin:ssä, hän päätti ottaa yhteyttä ja kysyä, olisiko Eezy Unitedilla tiedossa sopivaa työntekijää.

– Itse olen korisihminen ja kilpaurheillut koripallon 1. divisioonassa. Koen, että urheilu on hyvä koulu periksi antamattomuuteen ja määrätietoisuuteen. Eezy Unitedin toiminta siis kiinnosti, ja sitä kautta saimme nopeasti sopivan henkilön, Senjan, meille töihin, Laura kommentoi.

Laura näkee työntekijän urheilun mahdollisuutena ja kunnioittaa myös urheilijan mahdollisuuksia harjoitella.

– Tässä tapauksessa molempia osapuolia palveli se, kun me etsimme osa-aikaista työntekijää ja Senja haluaa tehdä osa-aikaista työtä. Työajoissa on mahdollista joustaa harjoittelutarpeiden mukaan, kun aikatauluista on sovittu yhteisesti. Senjan erinomaisten ajanhallintakykyjen ansiosta olemmekin saaneet sovitettua työajat sopiviksi jo hyvissä ajoin, Laura kertoo tyytyväisenä.

Blogikirjoitukset