21.5.2024 Uutiset

Eezyn tekoälyavusteinen toiminnanohjausjärjestelmä on Suomessa alan ensimmäinen

Työelämän asiantuntijatalo Eezyltä tekoälyavusteinen toiminnanohjausjärjestelmä

Toimialansa ensimmäisenä Suomessa, työelämän asiantuntijatalo Eezy hyödyntää tekoälyä liiketoimintaprosessinsa ytimessä. Eezyn henkilöstövuokraukseen keskittynyt liiketoimintayksikkö on ottanut uuden tekoälyavusteisen toiminnanohjausjärjestelmän rajattuun tuotantokäyttöön. Järjestelmä automatisoi useita aikaa vieviä henkilöstövuokrausprosessin osia. Työntekijöille ja työllistäville yrityksille uusi järjestelmä tarjoaa helpon, nopean ja hakijoiden yhdenvertaisuutta tukevan tavan hakea ja tarjota töitä. 


Uusi työnvälitysalusta on nyt otettu käyttöön Oulun alueella. Valtakunnalliseen jakeluun se tulee vaiheittain vuoden 2024 aikana. 


”Moni yritys hyödyntää jo tekoälyä arjessaan, mutta Eezyn järjestelmästä poikkeuksellisen tekee se, että se avustaa liiketoiminnan ydinprosessia. Eezy Henkilöstöpalvelut on toimialansa ensimmäinen yritys, joka käyttää tekoälyä henkilöstövuokrauksen prosessissa kokonaisvaltaisesti, aina töiden ja osaajien yhdistämisestä palkanmaksuun ja laskutukseen kertoo hankkeesta vastaava Eezyn digijohtaja Päivi Salo.


Teknologia ja tekoäly keskeinen osa Eezyn strategiaa

Työelämän asiantuntijatalo Eezyn keväällä 2024 vahvistetussa strategiassa teknologian ja tekoälyn hyödyntämisellä on merkittävä rooli.  Eezyn tavoitteena on saavuttaa merkittävä kasvu- ja tuottavuusloikka. ”Meillä ei ole erillistä tekoäly- tai teknologiastrategiaa, vaan ne ovat strategiamme keskiössä”, iloitsee Salo.
 


Henkilöstöpalveluiden uutta järjestelmää on rakennettu vuodesta 2022 ja se on täysin räätälöity Eezyn tarpeisiin. Aikaa vievien manuaalisten työvaiheiden automatisointi tuo liiketoiminnan kasvua ja merkittävän tuottavuushyödyn, erityisesti niin sanotuissa nopeissa tilauksissa.

Useilla toimialoilla nopein työvuoron täyttäjä saa kaupan. Eezy Henkilöstöpalvelut pystyy nyt automatisoimaan kokonaan erityistä nopeutta edellyttävät tilaukset. Tavoitteenamme on, että jatkossa noin 25 % kaikista tilauksistamme täytetään automaattisesti tekoälyä hyödyntäen” kertoo Eezy Henkilöstöpalvelujen vt. johtaja Ari Myllyniemi.

Uusi järjestelmä palvelee työntekijöitä ja yrityksiä vuorokauden ympäri. Yritysasiakkaat saavat työntekijän jopa minuuteissa tilauksen teosta – ajasta ja paikasta riippumatta, mihin vuorokaudenaikaan ja minä päivänä tahansa. Mobiilisovellusta käyttäville vuokratyöntekijöille uusi järjestelmä näyttäytyy nopeampana työllistymisenä ja paremmin kohdennettuina työtarjouksina. Manuaalisen työn vähentyessä Eezyn henkilöstö voi puolestaan keskittyä paremmin työntekijöiden palvelemiseen ja asiakasyhteistyön kehittämiseen.

 

Lisätiedot, haastattelut:  

Päivi Salo, digijohtaja, Eezy Oyj


p. 050 486 0152, paivi.salo@eezy.fi

Ari Myllyniemi, vt. johtaja, Eezy Henkilöstöpalvelut

p. 040 060 9803, ari.myllyniemi@eezy.fi

Terhi Mikkonen, viestintä- ja vastuullisuusasiantuntija, Eezy Oyj

p. 045 121 2245, terhi.mikkonen@eezy.fi

Uutiset