Vuoden 2024 vuokratyöntekijätutkimuksen tulokset
22.5.2024 Uutiset

Valtakunnallinen tutkimus kertoo: Eezyllä tyytyväisiä vuokratyöntekijöitä 

Vuokratyöntekijät viihtyvät työssään, kertoo tuore tutkimus. Henkilöstöala HELA selvitti jo kymmenennen kerran, mitä mieltä vuokratyöntekijät itse ovat työnantajastaan sekä työnsä sisällöstä ja sen mielekkyydestä. Tutkimukseen vastasi yli 9 500 vuokratyöntekijää 47:stä alan yrityksestä. Eezyn työntekijöitä vastaajien joukossa oli lähes 1 700.

“Olemme erittäin iloisia työntekijöidemme aktiivisesta osallistumisesta tutkimukseen. Tutkimuksen tuottama tieto on meille ensiarvoisen tärkeää, sillä se mahdollistaa meille jatkuvan parantamisen ja työnantajakokemuksen kehittämisen”, iloitsee Eezyn henkilöstö- ja kehitysjohtaja Saara Tikkanen.

93 % Eezyllä työskentelevistä vastaajista suosittelee vuokratyötä

Eezy sai tutkimuksessa toimialaa paremmat arvosanat työn sisällön odotuksiin, työnhakuun ja urakehitykseen liittyvissä kysymyksissä (taulukko 1).

Vuokratyötutkimus Eezy Henkilöstöpalvelut taulukko 1
Taulukko 1

Omat työntekijät antoivat Eezylle kokonaisarvosanaksi 4.11, joka on piirun verran parempi kuin kaikkien vastaajien arvosana (4.10). Eezyn työntekijät ovat kuitenkin selvästi innokkaampia suosittelemaan työnantajaansa: Tutkimuksen mukaan 93 % Eezyllä työskentelevistä vastaajista suosittelee työskentelyä henkilöstöalan yrityksessä, kun alan keskimääräinen tulos oli 89 %.

“Eezyn missio on olla “Hyvän työelämän tekijä”, joka tarjoaa työtä kaikille. Kilpailuetumme ovat alan parhaat osaajat, joita houkuttelemme olemalla Suomen halutuin ja kiinnostavin vuokratyönantaja. Tutkimus vahvistaa, että teemme asioita hyvin ja olemme oikealla tiellä”, Tikkanen toteaa.

Töitä helposti ja nopeasti

Tutkimuksessa korkeimmat arvosanat Eezy sai työnhaun helppoudesta, rekrytoijien ammattitaidosta, hyvin hoidetusta työhaastattelusta, nopeasta työllistymisestä ja asianmukaisesta palkanmaksusta (taulukko 2). Vastaajista 69 % ilmoitti saaneensa töitä Eezyltä viikon sisällä.

Vuokratyöntekijätutkimus Eezy Henkilöstöpalvelut taulukko 2
Taulukko 2

“Vaikka Eezyltä saa töitä helposti ja nopeasti, emme kuitenkaan aio jäädä laakereille lepäämään. Olemme parhaillaan ottamassa käyttöön aivan uudenlaista työnvälitysalustaa, joka tulee tekemään työn hakemisesta ja vastaanottamisesta lähitulevaisuudessa vieläkin helpompaa ja nopeampaa”, kertoo Tikkanen yhtiön tulevaisuuden suunnitelmista.

Vuokratyöllä tärkeä rooli joustavan työn mahdollistamisessa

Tutkimuksen vastanneista Eezyn työntekijöistä 52 % ilmoitti tekevänsä satunnaisia keikkatöitä, 26 % olevansa toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa ja 17 % määräaikaisessa työsuhteessa.

Vuokratyön ohella vastaajista 31 % opiskelee, 25 % tekee toista työtä ja 7 % on eläkkeellä.

Vastanneista 62 % ilmoitti tekevänsä vuokratöitä sen vuoksi, että voi itse valita työajan ja -paikan. 38 % ilmoittaa syyksi lisäansioiden tarpeen ja 29 % haluaa nähdä erilaisia työpaikkoja ja saada monipuolista työkokemusta.

“Vuokratyöntekijämme edustavat moninaista joukkoa; osa tekee vuokratyötä toistaiseksi voimassa olevalla kokoaikaisella sopimuksella, kun taas osa haluaa tehdä keikkatöitä silloin kuin hänelle itselleen sopii. Vuokratyöllä on tärkeä rooli, mitä tulee esimerkiksi opiskelijoiden ja eläkeläisten työllistämiseen. Työntekijät haluavat yhä joustavampaa ja yksilöllisempää työelämää, ja me olemme mukana mahdollistamassa sitä,” Tikkanen toteaa.

Saara Tikkanen, Eezy Oyj:n HR- ja kehitysjohtaja

Kehitettävää asiakasyritys-yhteistyössä

Tutkimuksessa Eezyn työntekijät antoivat heikoimmat arvionsa Eezyn asiakasyritysten palautteenannolle, viestinnälle ja työyhteisöön kuulumiselle.

“Tutkimuksen heikoimmat arvosanat tarjoavat meille tärkeintä oppia. Tulokset osoittavat, että meidän tulee entuudestaan tiivistää yhteistyötämme asiakasyritystemme kanssa ja tarjota yrityksille parempaa tukea työntekijöidemme kohtaamiseen ja esihenkilötyöhön. Tulemme kehittämään muun muassa perehdytyskäytäntöjämme”, Tikkanen päättää. 

Uutiset