15.9.2020 Blogikirjoitukset

Eezy toimittaa henkilöstöä Suomen suurimpiin maskitehtaisiin

Hankolainen Filterpak ja Teho Filter Sievistä ovat molemmat suomalaisia ilmanpuhdistusalan asiantuntijoita, joiden tuotteita löytyy niin yksityiskodeista kuin raskaan teollisuuden parista. Vallitsevassa tilanteessa ilmanpuhdistuksen merkitys on noussut ja erilaisten suodattimien valmistustarve on muodostunut erittäin korkeaksi. Molemmat Suomen johtaviin alan toimijoihin kuuluvat yritykset ovat kääntyneet henkilöstötarpeissaan Eezyn puoleen.

Avainasemassa nopeissa rekrytointirapeissa on tiivis keskusteluyhteys Eezyn ja asiakkaan välillä, sekä Eezyn toiminnan laajuus. ”Lähes 50:n henkilön löytäminen pienestä Hangosta olisi voinut olla kohtalokasta asiakkaallemme varsin kiireellisessä aikataulussa. Hyödynsimme Eezyn kattavaa hakijakantaa ja etsimme osaajia myös teollisuuden ulkopuolelta, kuten kaupan alalta”, kommentoi Eezy VMP:n yrittäjä Markus Sippo Lohjalta.

Filterpakin toimitusjohtaja Peter Nordlund kertoo yrityksen vuoden olleen varsin vauhdikas: ”Perustuotteidemme kysyntä oli jo alkuvuodesta kasvussa ja uusien tuotteiden valmistus siivitti meidät kovaan lentoon. Maaliskuussa teimme päätöksen maskivalmistuksesta, ostimme Kiinasta linjaston ja toukokuussa aloitimme jo tuotannon.” Uudelle linjalle palkattiin kymmeniä erilaisista taustoista olevia työntekijöitä, kokemukseen ja ikään katsomatta. ”Kaikki tekijät ovat saaneet olla töissä niin kauan kuin ovat halunneet. Osalla on opinnot tai aikaisempi työsuhde jatkunut, joten uusia rekrytointeja tehdään edelleen koronatilanteesta riippumatta aktiivisesti”, luotsaa positiivinen Nordlund.

Teho Filter työllistää parhaillaan useita kymmeniä Eezyn tuotantotyöntekijöitä täydellä kapasiteetilla pyörivän tehtaan kolmivuoroon. Lisääntynyt työvoimatarve on lisännyt nuppiluvun lisäksi hr-työtä, josta Eezy on ottanut kattavasti koppia. ”Eezy on pystynyt vastaamaan rekrytointitarpeisiimme äärimmäisen nopeasti ja ketterästi. Meillä on ollut täysi työ keskittyä yrityksessä operatiiviseen toimintaan, uusien tuotantolinjojen ja koneiden käynnistämiseen. Ulkoistamalla Eezylle koko hr:n, olemme säästäneet henkilökuluissa ja vapauttaneet aikaa ydintoimintaan. Kasvun ja toiminnan edellytyksenä on riittävät resurssit sekä tuotannossa että työnjohdossa”, vahvistaa Teho Filterin tehtaanjohtaja Miko Torvinen.

Korona on kasvattanut myös etätyörekrytointeja

Etätyökulttuuriin keväällä hypänneet yritykset ovat saaneet uudesta toimintatavasta helpotusta henkilöstöhaasteisiin. 50 henkeä ympäri Suomea työllistävä myynti- ja markkinointitoimisto LevelUp rekrytoi yhä enemmän henkilöitä asiakastyöhön, jota voi tehdä etänä omalta paikkakunnaltaan.

”Korona on muuttanut monen asiakkaan ajatusmaailmaa ja etätyömahdollisuus on laajentanut meillä Eezyllä etsittävien osaajien reviiriä. LevelUpin tapaan, yhä useammat tiimit sijaitsevat nyt ympäri Suomea erilaisissa olosuhteissa, joissa ihmiset voivat valita työskentelypisteensä sijainnista ja puitteista riippumatta”, kommentoi Ylivieskan Eezy VMP-yrittäjä Heikki Laitala.

Lisätiedot:

Heikki Laitala, yrittäjä, Eezy VMP, heikki.laitala@eezy.fi, 040 726 3395
Markus Sippo, yrittäjä, Eezy VMP, markus.sippo@eezy.fi, o40 307 5401

Blogikirjoitukset