3.3.2022 Uutiset

Eezy Pikaduuni avaa nuorille ovia työelämään

Eezy Pikaduuni -kampanja on auttanut nuoria pääsemään kesätöihin vuodesta 2015 lähtien. Silloin työllistimme yli 200 nuorta yhdessä Pohjois-Suomen kaupungissa. Tulevana kesänä toimimme jo 12 kaupungissa ympäri Suomen, ja tavoitteenamme on työllistää kampanjan kautta tulevana kesänä yli 1000 nuorta.

Pikaduuni-kampanjan avulla nuoret saavat onnistuneita kesätyökokemuksia ja oppivat työelämän pelisääntöjä. Työnantajina toimivat yritykset ja kotitaloudet, jotka saavat toivottua uutta työpanosta omiin tarpeisiinsa. Kaiken tämän ohella yhteiskuntakin hyötyy, kun uusi sukupolvi kasvaa työelämään.

”Jokainen työnantaja varmasti miettii, mistä tulevaisuuden työntekijät löytyvät. On tärkeä muistaa, että meillä on nuorissa erittäin suuri voimavara ja potentiaali, joka meidän pitää hyödyntää jo nyt. Tämän tavoitteen eteen meidän on yhdessä tehtävä töitä” kertoo toimialajohtaja Heikki Ruohonen.

Kampanjassa mukana olevat 12 kaupunkia tukevat nuorten työllistämistä tarjoamalla heille kesätyöseteleitä. Yhteistyö kaupunkien kanssa on aina sujunut hyvin ja tuloksellisesti, minkä vuoksi mukana olleet kaupungit ovat jatkaneet yhteistyötä ja myös suositelleet osallistumista muille kaupungeille. Haluamme antaa nuorille kesätyön lisäksi hyvän kokemuksen myös työnhakuprosessista, ja siksi kutsumme kaikki töitä hakeneet nuoret työhaastatteluun. Työhaastattelussa kuuntelemme nuorten omia toiveita ja vahvuuksia, jotta työpaikka vastaisi nuoren kykyjä mahdollisimman hyvin. Työllistyneet nuoret saavat lisäksi työelämävalmennusta ja tukea koko työjakson ajan.

Kampanjan ytimessä on mahdollistaa nuorille matalan kynnyksen ensiaskel työelämään ja onnistunut työkokemus. Koemme erityisen tärkeäksi myös nuorten motivoimisen ja houkuttelun työelämän pariin. Meille on tärkeää tavoittaa nuoret jo heidän työuransa alussa.

”Halu auttaa nuoria lähtee meistä itsestä. Olen päässyt todistamaan upeita kesätyökokemuksia, unelmien kesätyöpaikkojen toteutumisia sekä ilon, onnen ja surunkin tunteita. Nuorten parissa työskentely on avartanut ja kasvattanut maailmankuvaani ennennäkemättömällä tavalla. Tämä työ sisältää suuria tunteita ja kaikista parasta on se, kun ihmisillä on aito halu auttaa ja tehdä hyvää tulevalle sukupolvelle” iloitsee projektipäälikkö Jonna Saarinen.

Pikaduuni-kampanja on osa Eezyn yhteiskuntavastuuta. Se ehkäisee nuorten syrjäytymistä, antaa heille mahdollisuuden oppia ja tarjoaa heille työelämän unelmia. Kampanjan koko tuotto lahjoitetaan nuoriin kohdistuvaan hyväntekeväisyyteen.

Haastamme kaikki yritykset ja yksityiset henkilöt mukaan tarjoamaan nuorille työllistymismahdollisuuksia tulevana kesänä. Rakennetaan nuorten tulevaisuutta yhdessä!

Tutustu Pikaduuni-kampanjaan tarkemmin osoitteessa https://pikaduuni.fi/ .

Uutiset