15.6.2023 Uutiset

Eezy Oyj:n hallitukseen valittu Maria Pajamo valittiin vuoden 2023 parhaaksi uudeksi hallitusjäseneksi

Eezy Oyj palkittiin tämän vuoden parhaasta uuden hallitusjäsenen valinnasta suomalaisissa pörssiyhtiöissä. Vuoden hallitusjäsen on huhtikuussa 2023 Eezy Oyj:n hallitukseen valittu Maria Pajamo. Vuoden parhaan hallitusjäsenen on valinnut suorahakuyhtiö Stanton Chasen valitsema raati jo vuodesta 2011 lähtien.

Eezy Oyj valitsi tänä keväänä hallituksensa uudeksi jäseneksi Maria Pajamon, joka työskentelee kiinteistö- ja toimitilapalveluyritys ISS Palvelut Oy:n henkilöstöjohtajana sekä Keskuskauppakamarin Työ, koulutus ja osaaminen -valiokunnan jäsenenä.

Pajamo on koulutukseltaan psykologian maisteri ja työskennellyt teollisuuden ja hoiva-alan vaativissa henkilöstö- ja muutosjohtamisen tehtävissä. Henkilöstöjohtajana Pajamo on kertonut olevansa ensisijaisesti hyvän työelämän puolestapuhuja. Hän pitää tärkeänä, että jokaisen työntekijän arki on hyvää ja turvallista.

”Yhteiskuntamme tarvitsee menestyviä, inhimillisesti johdettuja yrityksiä sekä laajaa työllisyyttä. Tämän muutoksen tekemisessä on inspiroivaa olla mukana. Nimitys vuoden hallitusjäseneksi oli iloinen yllätys – on hienoa, että perusteina oli osaamisen ja kokemuksen lisäksi hallitusten monimuotoisuuden lisääminen sekä hallituksen uudistaminen tuoreiden jäsenten myötä”, Maria Pajamo kommentoi.

Eezyn hallituksen puheenjohtaja Tapio Pajuharjun mukaan Pajamo tuo Eezy Oyj:n hallitukseen vahvaa henkilöstöjohtamisen osaamista työvoimaintensiiviseltä alalta.

”Eezy on työelämän asiantuntijayhtiö, jonka visiona on uudistaa suomalaista työelämää. Marian pitkä tausta henkilöstöjohtamisen parissa monipuolisissa yhtiöissä tuo meille merkittävän osaamisen hallitustyöskentelyyn ja yhtiön pitkäjänteiseen kehittämiseen.”

Vuodesta 2011 jaetun tunnustuksen jakaa johdon suorahakuyhtiö Stanton Chasen kokoama raati, joka käy läpi kaikki Helsingin pörssiyhtiöiden uudet hallitusnimitykset. Nimityksissä tarkastellaan osaamisen ja yhtiölle tuodun lisäarvon lisäksi vaikutusta hallituksen ikä-, sukupuoli- ja kansallisuusjakaumaan. Vuoden Hallitusjäsen -palkinnon tavoite on tuottaa tietoa pörssiyhtiöiden ylimmän johdon valinnoista sekä lisätä valintaprosessien ammattimaisuutta.

”Tämän vuoden valintaprosessissa panimme merkille, että hallituksen kyvykkyyteen panostetaan aiempaa kunnianhimoisemmin, ja diversiteetti otetaan vakavasti. Eezy ja Maria Pajamo päätyi valinnaksemme, koska Pajamon profiili tuo Eezyn hallitukseen lisäarvoa sekä funktionaalisen osaamisen että liiketoimintaorientaation näkökulmasta. Lisäksi tämä hallituspaikka on Pajamon ensimmäinen pörssiyhtiön hallituksessa, eli hän on niin sanotusti löytö. Onnittelemme Eezyä loistavasti valinnasta”, kommentoi raadin jäsen Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Valinnan takana on johdon suorahakuyhtiö Stanton Chasen valitsema raati, jonka jäsenet olivat Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, hallitusammattilainen Jukka Ruuska, Aalto-yliopiston professori Seppo Ikäheimo ja Stanton Chasen partner Arto Sormunen.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Viestintä- ja markkinointijohtaja 
Marleena Bask 
050 352 3643 / marleena.bask@eezy.fi 

Uutiset