ASIAKASTARINA: Naapurin Maalaiskana – Kansainvälistä työvoimaa Eezyn kautta

Siipikarjayritys Naapurin Maalaiskana on tehnyt yhteistyötä Eezyn kanssa alusta asti. He työllistävät Eezyn kautta kymmeniä ulkomaalaisia työntekijöitä, joka on merkittävä osa heidän työntekijämäärästään.

Kansainvälisessä työvoimassa Naapurin Maalaiskana on pistänyt merkille työntekijöiden asenteen ja kunnioituksen työpaikkaa kohtaan. Töitä tullaan tekemään kunnolla ja ajallaan.

– Luotettavuus on huipussaan. He tulevat töihin, ovat töissä ja tekevät töitä. Myös palkkataso on muissa maissa huonompi, joten raha on heille arvokkaampaa kuin suomalaisille, jotka ovat tottuneet näihin palkkoihin, kertoo Naapurin Maalaiskanan HR-Specialist Tuija Kantoluoto.

Työntekijöitä tarvitaan vuoden ympäri, erityisesti kiireisenä kesäsesonkina. Kansainvälistä työvoimaa haetaan esimerkiksi yksinkertaisiin linjatöihin.

– Lähdemme liikenteeseen muutaman vaiheen tehtävistä, jolloin pystyy oppimaan seuraamalla ja katsomalla. Etenemme siitä henkilön kompetenssin mukaan. Esimerkiksi fileelinjan työssä leikkaamossa kone tekee raakapaloittelun, ja työntekijät viimeistelevät eli hienosäätävät tuotteet. Tahti on kova, joten tarvitaan sorminäppäryyttä ja hyvää veitsen käsittelytaitoa.

Pakkaamossa tuotteet pakataan käsityönä rasioihin, jonka jälkeen rasiat kalvotetaan ja etiketöidään linjalla automaattisesti. Laatikointi on myös käsityötä ja fyysistä voimaa vaativaa.

Naapurin Maalaiskana arvostaa työntekijöissään sitä, kuinka kaikki tulevat toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Myös linjan tahdissa pysymistä ja hyvää fyysistä kuntoa pidetään tärkeinä ominaisuuksina, jotta työntekijä pärjää työssä.

– Kielitaitoa tarvitaan ehdottomasti siksi, että ymmärtää ja tulee ymmärretyksi. Olemme joutuneet tästä tinkimään ja kokeneet perehdyttämisen ja työnopastuksen erittäin turhauttavaksi opastajien kannalta. Toki paikallisten, saman kieliryhmän opastajien kanssa työ on lähtenyt sujumaan – varsinkin, jos henkilöllä on työstä kokemusta.

– Edellytämme, että ulkomailta tulevalla työvoimalla on kokemusta vastaavanlaisista töistä. Tingimme normaaleista vaatimuksistamme, jos on pakko. Niitä ovat esimerkiksi hyvä englannin tai suomen kielen taito, jos työtaito voidaan kuitenkin osoittaa. Kun on valmiiksi taito työstä, olemme valmiita menemään vaikeamman kautta, koska oletamme, että työ lähtee sujumaan. Kielivaikeuksissa pyrimme paikallisten tulkkien avulla opettamaan työtehtävät.

Kausiluontoiseen työhön tulevilla ja varsinkaan iäkkäämmillä työntekijöillä ei ole mielenkiintoa edes opetella uutta kieltä. Kannustamme kuitenkin heitä opettelemaan perusasiat ja tällöin samalla kunnioittamaan yrityksen kotimaata ja siellä puhuttavaa kieltä.

“Eezy tietää mitä tarvitaan”

Naapurin Maalaiskana on vuonna 2013 perustettu siipikarjateollisuuden yritys. Yritys teurastaa, leikkaa ja pakkaa kanatuotteita kuluttajapakkauksiin. He työllistävät yli 250 henkilöä, joista lähes kaikki työskentelevät Liedon tehtaalla.

Yhteistyötä Eezyn kanssa on tehty jo useamman vuoden ajan. Työntekijöihin ja yhteistyöhön on oltu tyytyväisiä.

– Emme enää tekisi yhteistyötä, jos Eezyn kautta ei olisi tullut osaavia työntekijöitä. Kaikista rekrytointiprosesseista on opittu ja Eezy tietää mitä me tarvitsemme, toteaa Kantoluoto.

Vaikka Eezy on kasvanut vuosien varrella, asiakkaan pelko palvelun laadusta ja palvelualttiudesta on osoittautunut turhaksi.

– Proaktiivisuus on äärettömän tärkeää. En voi olla koko ajan puhelimessa kysymässä työvoimaa, vaan Eezyltä aina soitetaan ja kysytään, että mikä on tilanne, tarvitaanko työntekijöitä, onko kaikki varmasti hyvin. Aktiivisempaa verrattuna muihin yhteistyökumppaneihin on otaksuttavasti se, että työntekijöihin ollaan Eezyltä yhteydessä. Maksamme ilolla palvelusta, joka sujuu näin hyvin.

Blogikirjoitukset