ASIAKASTARINA: Kuljetuspalvelut.com – RekryKoulutuksella ammattilaisia ajoneuvojen rattiin

Kuljetuspalvelut.com on kuljetusalan yritys, joka toimii Etelä-Suomen alueella. Toiminta jakautuu kahdelle yritykselle, Uudenmaan Kuljetuspalvelu hoitaa kappaleavara sekä rakennustarvikejakelua ja Lempäälän Autokuljetus lämpösäädeltyjä kuljetuksia samalla alueella. Yritys työllistää yhteensä noin 200 henkilöä, joista kuljettajia on arvoilta 150.

Kuljetuspalvelut.com:in henkilöstöpäällikkö Jari Qvick mainitsee Eezyn kanssa tehdystä yhteistyöstä tärkeimpänä olevan kuljettajien rekrytointi.

– Se suurin juttu on ne kuljettajat. Toki on ollut kanto- ja haalausporukkaakin. Joku toimistohenkilökin on ollut hetken aikaa, mutta kyllä ne kuljettajat ovat suurin ryhmä, hän kommentoi.

Rekrytointipalveluiden lisäksi yritys on hyödyntänyt Eezyn tarjoamaa RekryKoulutusta. Palvelun avulla yritykseen on etsitty lomatuuraajia sekä vakituisia työntekijöitä. Tänä vuonna yritykselle toteutettiin jo toinen Eezyn yhteistyössä RekryKoulutus, johon saatiin huikeat 237 hakijaa.

Yrityksen kasvu mahdollistaa uuden työvoiman hankkimisen

Koulutusryhmät ovat olleet muutaman kymmenen henkilön suuruisia ja Qvickin mukaan seula on tarkka, kun työntekijöitä valitaan.

–On aika tiukalla kammalla haettu porukkaa, eikä kaikki pääse läpi. Haluamme työhön oikeasti sopivaa porukkaa ja sellaisia henkilöitä, joiden asenne sopii työhön.

Qvick arvioi, että noin puolet Tampereen ja pääkaupunkiseudun kouluttautuneista on jäänyt yritykseen töihin.

– Totta kai uusien henkilöiden palkkaaminen vaatii sen, että yrityksen toiminta on kasvujohteista ja meillä se on koko ajan ollut.

Henkilöautokortilla koulutukseen

Kuljetuspalvelut.com kouluttaa uusia kuljettajia työssäoppimisen ja erilaisten alalla vaadittavien lisäkoulutusten avulla. Mukaan pääsemiseksi ei vaadita kuin henkilöautokortti. Koulutukseen sisältyy vaarallisten aineiden kortti-, ajokortti- sekä ammattipätevyyskoulutus. Qvick mainitsee kuitenkin tärkeimmäksi yhden osa-alueen.

– Tärkein on se työssä oppi.

Yrityksen tärkeimmäksi voimavaraksi Qvick mainitsee itse kuljettajat.

– Meidän tärkein voimavaramme on kuljettajat. Haluamme, että meillä on parhaat kuljettajat ja sitä kautta parhaat asiakkuudetkin.

Blogikirjoitukset