29.5.2020 Tarinat

ASIAKASTARINA: Finavia – Omistautuneisuus on menestyksen keskeinen tekijä

Seuraavien muutaman vuoden kuluessa Finavia tulee investoimaan lähes 900 miljoonaa euroa Helsinki-Vantaan lentokentän kehittämiseen. On sanomattakin selvää, että työntekijöiden suorituskyky ja omistautuneisuus ovat merkittävässä osassa sijoituksen tuottavuuden kannalta.

Finavialla on jo vuosia toteutettu henkilöstötutkimuksia ja johtamisarviointeja. HR-partneri ja HRD-johtaja Sami Laineen mukaan tuloksia tarkastellaan huolellisesti, myös johtoryhmän tasolla.

”Tutkimuksilla on tärkeä rooli, sillä Finavialla rakennetaan systemaattisesti huipputehokasta organisaatiokulttuuria.”

”Kunkin yksikön ja organisaatiotason omat kehityskohteet valitaan tutkimustulosten perusteella. Yksiköt vastaavat kukin omista kehitysalueistaan HR-osaston tuella.”

Finavialla ihmiset ovat erityisen ylpeitä työstään. Ilmailuteollisuus on aina ollut jokseenkin salaperäinen ja kiehtova ala, joka herättää työpaikkana kiinnostusta. Sami Laineen mukaan myös tämä seikka vahvistaa omistautuneisuutta ja osallistumishalukkuutta. Henkilöstötutkimusten ja johtamisarviointien avulla selvitetään kehitysalueet. Lisäksi niiden avulla myös hahmotetaan, kuinka hyvin tärkeistä asioista, kuten tavoitteista kokonaisprosessissa on viestitty.

”Eezy Spiritin toteuttama lentokentille suunnattu henkilöstötutkimus AirPeople™ paljasti, että omistautuneisuus on jo erittäin hyvällä tasolla. Ottaessamme nyt seuraavaa askelta Helsinki-Vantaan lentokentällä, on selvää, että jatkokoulutusta tarvitaan. Erityispalvelut ja huippuluokan turvallisuus ovat menestystekijöitämme nostaessamme Helsinki-Vantaata Euroopan ja Aasian tärkeimmäksi yhdyskohdaksi.”

Huipputehokkaan lentokenttäkulttuurin rakentaminen vie aikaa. Suurten investointien ohella on selvää, että Finavialla on edessään muutama poikkeuksellisen kiireinen työvuosi. Tämän kaltaisissa tilanteissa Sami Laine on kiitollinen työskennellessään omistautuneen henkilökunnan kanssa, joka on kiinnostunut kouluttautumaan ja kehittymään työtehtävissään.

”Lentokenttäilmapiirin rakentaminen vaatii paljon taitoa ja omistautumista, mutta asioiden läpiviemiseen tarvitaan myös luovuutta ja päättäväisyyttä. Se, että henkilökunta pitää työtään mielenkiintoisena ja merkittävänä, auttaa meitä huomattavasti.”

Finavian tarjoamat lentoasema-, matkustaja- ja lennonvarmistuspalvelut mahdollistavat sujuvan lentoliikenteen. Suomen valiton omistama yhtiö ylläpitää ja kehittää omistamaansa 25 lentoaseman verkostoa ja koko Suomen kattavaa lennonvarmistusjärjestelmää. Matkustaja-lukumäärä Finavian lentokentillä on vuosittain yli 19 miljoonaa. Vuonna 2013 yrityksen liikevaihto oli 352 miljoonaa euroa ja se työllisti 2800 ihmistä.

Tarinat