RCK Finland

Kahden kauppa

Eezyn ja RCK:n kumppanuudessa yhdistyvät työelämän ja työympäristön asiantuntijuus. Kumpikin tukee toisensa ydinliiketoimintaa vahvuuksiensa kautta.

Yhtiöt löysivät toisensa Eezyn etsiessä uutta toimistotarvikkeiden toimittajaa. Toiveissa oli kumppani, jolle Eezy voisi puolestaan tarjota omia palveluitaan.

”RCK:lla pidettiin vastavuoroisen kumppanuuden ajatuksesta. Jo ensitapaamisessa RCK:n myyntijohtaja Oliwer Campbellin kanssa tuli sellainen fiilis, että tästä tulee hyvä, kasvava kumppanuus”, kertoo myyntijohtaja Pia Sund Eezy Henkilöstöpalveluilta.

Kehitysjohtaja Jani Kervinen sekä talous- ja IT-johtaja Kristian Hydén RCK:lta vahvistavat, että yhteinen sävel löytyi helposti.

”Arvostamme suuresti molemminpuolista yhteistyötä. Sehän on parasta kumppanuutta, kun molemmat pystyvät omalla osaamisellaan auttamaan toistensa tekemistä”, Kervinen katsoo.

”Meillä oli hyvä ensikosketus. Kanssakäyminen tuntui sujuvalta, ja ymmärsimme, mitä kumpikin yhteistyöltä haki”, muistelee Hydén.

RCK:n kehitysjohtaja Jani Kervinen ja talous- ja IT-johtaja Kristian Hydén
Toimistoilla on yhä tärkeä rooli suomalaisessa työelämässä, toteavat Kristian Hydén ja Jani Kervinen.

Kumpikin osapuoli kiittelee yhteistyön joustavuutta ja mutkattomuutta. Asioita ei tarvitse kierrättää komiteoiden kautta, vaan ne rullaavat ihmiseltä ihmiselle.

Kaikkea kahvista kuulokkeisiin

RCK on suomalainen perheyritys, jonka juuret yltävät aina 1900-luvun alkupuolelle saakka. Vuonna 2018 Paperipalvelu Koskimo ja Rännäli Oy sekä Bruce Campbell Oy yhdistyivät RCK Finland Oy:ksi.

Kervinen luonnehtii RCK:ta leikkisästi ”kriisien keskellä kasvaneeksi 5-vuotiaaksi”. Koronapandemian puhkeaminen 2020 mullisti toimistotyön meillä ja maailmalla. Toimistot tyhjenivät, ja ihmiset siirtyivät etätöihin, kuka minnekin. RCK laajensi tuotevalikoimaansa perinteisistä toimistotarvikkeista hygienia- ja suojaustuotteisiin sekä tehdashuollettuihin IT- ja mobiililaitteisiin. Silti viime tilikaudellakin kolme myydyintä tuotetta olivat kahvi, maito ja kopiopaperi.

Aiempaa enemmän kysyntää on sellaisille moderneille työympäristötuotteille, joita työntekijät voivat hyödyntää sekä kotonaan että työnantajan tiloissa. Vaikka etätyö on tullut moniin yrityksiin jäädäkseen, näyttelevät toimistot yhä tärkeää roolia eräänlaisina leirinuotiopaikkoina.

”Toimisto kokoaa ihmiset yhteen ryhmätöihin ja työpajoihin. Etäyhteyksien välityksellä on vaikea luoda me-henkeä. Siihen vaaditaan fyysinen tila, jossa voidaan kokoontua”, Kervinen pohtii.

Noissa tiloissa tarvitaan edelleen työympäristön välttämättömyyshyödykkeitä kynistä IT-välineisiin ja kahvista pesuaineisiin. Niitä ja kaikkia muita kuluvia materiaaleja RCK toimittaa yritys- ja julkishallinnon asiakkailleen eri puolille Suomea – ja nyt myös Eezyn toimipisteisiin.

”Keskittäessään työympäristöhankinnat meille Eezy saa sujuvamman arjen ilman turhia keskeytyksiä. Kenenkään ei tarvitse miettiä, mistä löytäisi tarvittavat tuotteet. Se tuo helpotusta heidän elämäänsä vähän samalla tavalla kuin henkilöstövuokraus meille”, Kervinen kiteyttää kumppanuuden hyödyt.

Eezyn ja RCK:n henkilöstökumppanuus käynnistyi huhtikuun alussa, jolloin ensimmäiset Eezyn vuokratyöntekijät aloittivat työt RCK:n varastolla. Seuraavaksi on vuorossa kesätyöntekijöiden hankkiminen.

”RCK:n tilanne on vuokratyövoiman saatavuuden suhteen ihanteellinen. Yritys sijaitsee helposti saavutettavassa paikassa, ja varastotöihin on yleensä aina paljon hakijoita. Uskon, että pystymme palvelemaan heitä todella hyvin”, sanoo asiakkuuspäällikkö Ville Herold Eezy Henkilöstöpalveluilta.

Varasto on hermokeskus

RCK:n logistiikkakeskus ja muut toimitilat sijaitsevat Vantaan Piispankylässä, Hämeenlinnanväylän ja Kehä kolmosen kainalossa. Sieltä lähtee asiakkaille lähes satatuhatta toimitusta vuodessa.

”Logistiikka on hektistä, ja tuotenimikkeiden määrä lasketaan kymmenissä tuhansissa. Siksi on tärkeää, että varastollamme on osaavia työtekijöitä, parasta A-ryhmää”, Kervinen toteaa.

Eezy laatii haettavien henkilöiden osaajaprofiilit yhdessä RCK:n kanssa. Aiempi työkokemus ja tietotekniikan hallinta ovat aina plussaa, mutta tärkeintä on oikea asenne. Oma-aloitteisuudella ja aktiivisuudella pääsee pitkälle.

Eezy on rekrytointiapuna myös silloin, kun RCK haluaa palkata jonkun suoraan omille kirjoilleen. Vuokrahenkilöille voi olla tulevaisuudessa tarvetta myös toimiston puolella, vaikkapa asiakaspalvelussa tai taloushallinnossa.

Vuokratyövoiman käytöstä haetaan monenlaisia hyötyjä.

”Vastaamme sillä kysynnän kausivaihteluihin, ja jos tulee sairaus- tai muita poissaoloja, tarvitaan sijaisia. Välillä voi olla vaikea ennustaa henkilöstöresurssin tarvetta ja tietää, kannattaako työntekijää ottaa omalle palkkalistalle. Silloin vuokrahenkilön käyttö on joustavampaa”, Kristian Hydén puntaroi.

RCK:n logistiikkakeskuksesta lähtee asiakkaille lähes satatuhatta toimitusta vuodessa, kertovat Jani Kervinen ja Kristian Hydén.
RCK:n logistiikkakeskuksesta lähtee asiakkaille lähes satatuhatta toimitusta vuodessa, kertovat Jani Kervinen ja Kristian Hydén.

Henkilöstövuokraus on Jani Kervisen mielestä työnantajalle turvallinen tapa arvioida uuden työntekijän soveltuvuutta tehtävään. Rekrytoinnin ulkoistamisella saavutettavaa ajansäästöä hän pitää merkittävänä.

Mahdollisuudet RCK:n ja Eezyn vastavuoroisen kumppanuuden kasvattamiseen nähdään hyviksi puolin ja toisin. Molemmilla on erittäin runsas ja monipuolinen tarjonta, mikä avaa tulevaisuudessa uusia yhteistyömahdollisuuksia.

”Meillä on sama lähestymistapa kumppanuuteen kumpaankin suuntaan: aloitetaan pienestä, ja katsotaan sitten, miten palveluvalikoimaa voisi laajentaa”, Pia Sund Eezyltä päättää.


Voisimmeko auttaa sinun yritystäsi henkilöstöasioissa?

Jätä yhteydenottopyyntö: