Kaso Oy Käsityötä ammattitaidolla

Osaavien metallityöntekijöiden rekrytointi haasteellista

Kaso Oy:n toiminta sai alkunsa vuonna 1944, kun sodassa vaurioituneita kassakaappeja piti ryhtyä kunnostamaan. Yrityksen perusti Alfred Bachmann ja se on edelleen hänen sukunsa omistuksessa.

Kason tuotevalikoima on sittemmin kasvanut ja nykyään yhtiö tarjoaa asiakkailleen kassakaappien lisäksi kaikenlaisia fyysisen turvallisuuden ratkaisuja kuten paloturva-, ase-, avain- ja kemikaalikaappeja sekä holveja ja turvaovia. Vaikka Kasolla on kassakaappien valmistuksessa pitkät perinteet ja kyseessä on edelleen yrityksen päätuote, seurataan Kasolla tiiviisti turvallisuusalan kehitystä ja vastataan uusiin tarpeisiin. Esimerkiksi yrityksen tuotevalikoimaan ovat tulleet erilaiset modernit tiedustelulta ja vakoilulta suojautumisen laitteet. Samaan aikaan yritys on panostanut merkittävästi turvallisiin avainten ja esineiden hallintajärjestelmiin.

Rekrytoinnin haasteet ulkoistettu Eezylle

Kasolla tuotteet valmistetaan käsityönä. Käsin hitsaamalla varmistetaan, että jokainen kassakaapin tai elementtiholvin osa osuu saumattomasti yhteen. Käsityö takaa laadun ja turvallisuuden, jota ei voida saavuttaa automatisoidulla liukuhihnavalmistuksella. Korkeat laatuvaatimukset asettavat omat haasteensa rekrytoinnille. Työvoimapula näkyy vahvasti metallialalla eikä osaavan työvoiman löytäminen ole helppoa.

Kason myynti- ja markkinointijohtaja Janne Haikonen
Kason myynti- ja markkinointijohtaja Janne Haikonen
Kason hitsaaja Mikko Heikura

”Rekrytointi on koko ajan yhä haastavampaa. Emme halua käyttää siihen omia resurssejamme, vaan olemme ulkoistaneet työvoiman hankinnan Eezylle, jolla on siihen paremmat verkostot ja mahdollisuudet”, kertoo Kason myynti- ja markkinointijohtaja Janne Haikonen.

”Uuden työntekijän hankkiminen on aina myös iso riski, jonka olemme halunneet ulkoistaa Eezylle vapauttaaksemme omia resurssejamme”, hän toteaa ja jatkaa: ”Lisäksi tarvitsemme silloin tällöin kausityöntekijöitä auttamaan isoissa tilauksissa. Olemme kokeneet vuokratyöntekijöiden käytön toimivimmaksi ratkaisuksi hetkelliseen tarpeeseen”.

Eezyn kautta yritys onkin saanut osaavaa työvoimaa. Viimeisimpänä esimerkkinä on hitsaaja Mikko Heikura, joka on työskennellyt Eezyn kautta Kasolle puolisen vuotta. Mikko osoittautui niin hyväksi työntekijäksi, että Kaso halusi vakinaistaa hänet omille kirjoilleen. Mikolla ei ole taustalla varsinaista hitsaajan ammattitutkintoa. Kasolle tämä ei ollut ongelma, sillä heillä uskotaan työssä oppimiseen.

”Motivaatio ja asenne ratkaisee ja työtä opitaan tekemällä. Meillä vallitsee kisälli-mestari -ajattelu ja koulutamme kyllä työntekijöitä.”

Kaso Oy on Suomen ainoa toimija, joka valmistaa turvasäilytysratkaisut asiakkaiden tarpeiden mukaan räätälöidysti ja huolehtii ne asennettuna paikoilleen asti, hankaliinkin sijainteihin. Tuotteet täyttävät kaikki standardit ja vaatimukset ja niiden toimitusvarmuus on aina taattu. Lisäksi asiakas voi luottaa siihen, että vakavarainen pitkän historian omaava perheyritys voi vuosienkin päästä tarjota huolto- ja ylläpitopalveluja tuotteille.

www.kaso.fi