Evertaste Oy Valmisruokia käsityönä

Evertastella valmisruoka-annokset kootaan käsityönä

Jos olet valmisruokien kuten mikro- tai pakasteaterioiden, salaattien, kolmioleipien tai wrappien kuluttaja, olet melko todennäköisesti tutustunut Evertaste Oy:n tuotteisiin. Vantaan Virkamiehessä sijaitsevassa elintarviketeollisuusyrityksessä valmistetaan päivittäin tuhansia take away- ja valmisruokatuotteita niin omalle Go Deli -tuotemerkille kuin palveluna isoille elintarvikealan toimijoille.

Evertastella on takanaan pitkä historia elintarvikkeiden valmistuksessa. Yritys aloitti toimintansa vuonna 1972 nimellä Kestiherkku Oy. Toiminnan pääpaino vaihtui 80-luvulla lentoliikenteen catering-tuotteiden valmistukseen. Nykyään Evertaste tuottaa pääasiassa valmisruoka- ja take away -tuotteita kaupan, kahviloiden ja ravintoloiden tarpeisiin, vaikka onkin osa Gategroupia, maailman suurinta lentocatering-yritystä.

Salaatteja valmistetaan käsityönä
Evertastella valmistetaan päivittäin tuhansia take away- ja valmisruokatuotteita.

Vahvuus piilee käsityössä

Monet suuret elintarvikealan toimijat nojaavat toiminnassaan pitkälle vietyyn automaatioon. Se kuitenkin rajoittaa valmistettavien tuotteiden, esimerkiksi täytettyjen voileipien, monipuolisuutta.

”Mitä enemmän tuotteiden valmistusta automatisoidaan, sitä vähemmän niissä on komponentteja. Usein teollisesti valmistetun leivän välissä saattaa olla pelkkää tahnaa”, kertoo Evertasten turvallisuus- ja laatupäällikkö Minna Nurvo.

”Meidän kilpailuetumme on kyky valmistaa tuotteita käsityönä. Esimerkiksi leivissämme on täytteenä tuoreita ainesosia kuten tomaattia ja juustoa. Tuotteiden reseptejä ei tarvitse yksinkertaistaa sen takia, että koneet eivät pysty tekemään kaikkia työvaiheita”, hän jatkaa.

Osaavia, hygieniapassin omaavia työntekijöitä

Evertastella valmisruokia valmistaa noin 80 henkilöä kahdessa vuorossa. Tuotteet kootaan linjastoilla, mutta töitä paiskitaan myös esimerkiksi lämpökeittiössä, jossa valmistetaan annoksissa käytettäviä komponentteja. Evertaste rekrytoi tuotantotyöntekijät Eezyn kautta, koska yhtiö haluaa keskittyä omaan ydinosaamiseensa, eli ruoan valmistukseen.

”Osaavan henkilökunnan hankkiminen on työläs prosessi. Sopivan työntekijän etsiminen ei yksin riitä, sillä tarkkaan valvotulla elintarvikealalla rekrytointiin liittyy myös paljon erityisvaatimuksia. Eezy hoitaa puolestamme myös hygieniapassit ja vaadittavat salmonellatestit, mikä säästää omia resurssejamme”, toteaa Minna Nurvo.

Työntekijöillä mahdollisuus kouluttautua ja edetä vaativampiin työtehtäviin

Koska Evertastella on monenlaisia työtehtäviä ja valmistusprosesseja, on työntekijöiden mahdollista kouluttautua ja edetä itseään kiinnostaviin tehtäviin. Esimerkkinä tästä on Minna itse:

”Aloitin urani Evertastella 33 vuotta sitten leipurina. Silloin yhtiön nimi oli Finncatering Oy. Työuraan on mahtunut monenlaisia käänteitä ja olen kouluttautunut jatkuvasti – viimeisimpänä sain valmiiksi kriisijohtamisen ja -viestinnän opinnot”, hän kertoo.

Evertastella työskentelee myös esimerkiksi korkeakouluopiskelija, joka on työskennellyt Eezyn kautta tuotannossa keikkalaisena. Tällä hetkellä henkilö suorittaa laatuosastolla opiskeluun kuuluvaa työharjoittelua ja jatkaa siitä laatuosaston kesälomatuuraajaksi. Hän on oiva esimerkki siitä, että työn ohessa on mahdollista opiskella ja kehittää omaa osaamista.

Evertasten turvallisuus- ja laatupäällikkö Minna Nurvo
Evertasten turvallisuus- ja laatupäällikkö Minna Nurvo

Evertaste Oy on vaativien asiakkaiden kumppani

Uusin teknologia, globaali verkosto ja korkeat laatu- ja turvallisuusstandardit takaavat tinkimättömän laadun.

Haluaisitko keskustella yrityksesi henkilöstötarpeista?

Jätä tietosi lomakkeella, niin olemme pian yhteydessä.