2.8.2024 Uutiset

Eezy Konepajan lukion uraauurtavan työelämäyhteistyön kumppaniksi

Työelämän asiantuntijatalo Eezy aloittaa Konepajan lukion kumppanina syksyllä 2024. Helsingin Vallilassa 1.8. toimintansa käynnistänyt lukio yhdistää uraauurtavalla tavalla lukio-opinnot ja työelämän. Sen oppilaat pääsevät soveltamaan koulussa opittuja tietoja ja kehittämään työelämätaitojaan viikoittaisina verkostopäivinä, jolloin he opiskelevat koulun kumppaniorganisaatioissa. Eezyllä toteutuvien jaksojen aikana Konepajan lukion nuoret saavat laaja-alaista oppia liittyen työelämään, opiskeluun ja urasuunnitteluun.

Eezy Työllisyyspalvelut pilotoi Konepajan lukiolaisten kanssa “Työelämäpassia”, jonka suorittajat saavat monipuolista työnhakuun ja työelämätaitoihin liittyvää valmennusta. Nuoret pääsevät opiskelemaan muun muassa CV:n ja työhakemusten laatimista sekä työhaastatteluihin valmistautumista. Eezy Valmennuskeskus puolestaan auttaa oppilaita tutustumaan eri jatko-opintoaloihin ja tarjoaa valmennusta liittyen pääsykokeisiin sekä laajemminkin opiskelutaitoihin.

Konepajan nuoret pääsevät myös tutustumaan eri ammatteihin, saavat arvokasta kokemusta käytännön työelämästä ja tukea urasuunnitteluun. Eezyllä he pääsevät osallistumaan muun muassa markkinoinnin sisällöntuotantoon ja monenlaisiin kehitysprojekteihin.

Työelämäkumppanuus Eezyn kanssa tukee hienosti lukiomme painotusta työelämätaitoihin ja olemme tästä yhteistyöstä erittäin innoissamme. Eezyn kanssa toteutettavat projektit rohkaisevat nuoria kokeilemaan ja vahvistavat heidän luottamustaan tulevaisuuteen, tulevaisuuden työelämään ja itseensä” iloitsee Konepajan lukion rehtori Katri Hyrsky.

 

Suomen laajin työelämän asiantuntijatalo tuntee nuoret

Eezy tarjoaa monimuotoisia mahdollisuuksia työllistymiseen ja urasiirtoihin kaikille: niin nuorille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, kevytyrittäjille, keikkatyöläisille kuin vakituisesti työskentelevillekin. Nuoret ovat Eezylle erityisen tärkeä sidosryhmä. Yritys työllisti vuonna 2023 noin 15 000 alle 30-vuotiasta, jonka lisäksi se kohtaa nuoria erityisesti Eezy Työllisyyspalvelujen, Eezy Valmennuskeskuksen, Eezy Kevytyrittäjien sekä NextGen-osaajaverkostonsa kautta. Myös Eezyn työelämää ja johtamista syväluotaava tutkimusyksikkö pureutuu nuorten kokemuksiin. Eezy Flown syksyn 2024 työelämätutkimus selvittää alle 30-vuotiaiden kokemuksia perehdyttämisestä. Tulokset julkaistaan marraskuussa, Työelämäfoorumi 2024 -tapahtumassa.

”Missiomme on tehdä työstä iloinen asia ja edistää kasvua ja hyvinvointia Suomessa. Meille on tärkeää omalta osaltamme edesauttaa nuorten pääsyä jatko-opintoihin ja työelämään kaikin tavoin sekä varmistaa, että nuorten ensikokemukset työelämästä ovat positiivisia. Nuorten pääsy jatko-opintoihin ja kiinnittyminen työelämään ei kuitenkaan ole tilastojen valossa helppoa. Siksi nyt alkava yhteistyö uraauurtavaa työtä tekevän Konepajan lukion kanssa tuntui alusta asti mitä luontevimmalta Eezylle. Tässä voimme yhdistää meille molemmat vahvuudet jatko-opintovalmennukset sekä työllistymisen. Olemme iloisia ja ylpeitä että saamme olla mukana” kommentoi Eezyllä Konepajan lukion yhteistyöstä vastaava valmennusjohtaja Mia Göcer.

 

Lisätiedot, haastattelut: 

Mia Göcer, valmennusjohtaja, Eezy Valmennuskeskus
p. 020 7280 353, mia.gocer@eezy.fi

Eeva Korhonen, verkostovastaava, Konepajan lukio
p. 040 842 4182, eeva.korhonen@edu.hel.fi

Terhi Mikkonen, viestintä- ja vastuullisuusasiantuntija, Eezy Oyj
p. 045 121 2245, terhi.mikkonen@eezy.fi 

Uutiset